Mansur Yavaş: Çalışmalara Başladık, Hasanoğlan Köy Enstitüsü Restore Ediliyor

TAKİP ET

Mansur Yavaş, Elmadağ'da bulunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nün restorasyon çalışmalarının başladığını bildirdi.

Elmadağ'da bulunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün restorasyon çalışmalarının başladığını duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ''Belediye meclisimizde aldığımız kararla, Köy Enstitüleri'nin Kuruluş Günü'nde Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nü tarihi dokusuna uygun şekilde restore etmek için bugün proje çalışmalarına başladık'' ifadelerini kullandı.

''Cumhuriyet tarihinin en önemli eğitim miraslarından Köy Enstitüleri'ne sahip çıkıyoruz'' şeklinde duyurulan proje kapsamında 1941 yılında inşa edilen ve yıllardır bakımsız durumda olan Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nü yeniden canlandırılacak.

 

Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü yerleşkesinde bulunan hamam, ahşap atölyesi, müzik okulu, amfi tiyatro ve müze yapılarının bakım, tadilat ve onarım işlerini üstleneceklerini belirten Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “17 Nisan 1940 Türkiye’de Köy Enstitülerinin kuruluş tarihi, mecliste kabul edildiği tarih. Biz de 17 Nisan 2021’e önemli bir proje ile girmeyi hedefledik. Sayın başkanımızın talebi doğrultusunda Köy Enstitülerine öğretmen yetiştiren Hasanoğlan’ı yaşatmak ve gelecek nesillere anlatmak için restore etmeye karar verdik. Milli Eğitim Bakanlığı’na bu restorasyon çalışmalarının yapılabilmesi için başvurduk. Bakanlıktan gelen olumlu yazının ardından Belediye Meclisimizden de oy birliği ile çalışma yapılması kararını aldık. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan teknik ekip buranın restorasyon projeleri için çalışmalara özel bir günde, köy enstitülerinin kuruluş günü olarak kutlanan 17 Nisan’da başlayacak. En kısa zamanda Hasanoğlan’ı geçmiş tarihine yaraşır bir şekilde restore edeceğiz” şeklinde konuştu.

mansur yavaş ankara büyükşehir belediye elmadağ köy enstitüsü hasanoğlan restore restorasyon