Mansur Yavaş Hadsiz Çin Büyükelçiliğine Cevap Verdi

TAKİP ET

Mansur Yavaş, kendisini ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i etiketleyerek tehdit içerikli bir Twitter paylaşımı yapan Çin Büyükelçiliği'ne cevap verdi.

İşgalci Çin'in Ankara Büyükelçiliği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i  etiketleyerek yaptığı Twitter paylaşımında tehdit edici bir dil kullanmıştı.

"Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir" ifadeleri kullanılan paylaşım sonrasında Türk dışişleri bir süre sessiz kaldıktan sonra Çin Büyükelçisi Liu'yu bakanlığa çağırdı.

Başkan Mansur Yavaş, Çin Ankara Büyükelçiliği tarafından kendisine yönelik tehdit içeren paylaşıma yanıt verdi. 

ABB'nin Meclis toplantısında konuşan Yavaş, "Nerede bir kardeşimize ateş düşmüşse, tarihte olduğu gibi bugün de Türk milletinin derdi olacaktır" dedi. 

Yavaş, "Kimsenin içişlerin karışmak gibi bir niyetimiz yok ama bir yerde mazlum feryadı yükseliyorsa, veya daha önce yaşanmış bir katliamın bir daha yaşanmaması için insani duyarlılık oluşturulması gerekiyorsa bizler de insan olmanın gereğini yerine getirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz" diyerek Uygur Türklerinin uğradığı zulme sessiz kalmayanlara teşekkür etti.

İstanbul'daki Çin Konsolosluğu ve Ankara'daki Büyükelçilik önünde günler boyunca nöbet tutarak ailelerinden haber almaya çalışan Doğu Türkistanlı Uygur Türklerinin davasına Meral Akşener ve Mansur Yavaş destek vermişti. Uygurların eylemleri defalarca polis tarafından engellenmeye çalışılmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Doğu Türkistanlı Nursiman Gül Abdürraşid'i kürsüye çıkarmış ve TBMM TV yayını kesmişti. Nursiman Gül Abdürraşid, TamgaTürk YouTube kanalına katılarak Uygurların gördüğü Çin zulmünü anlatmıştı.

doğu türkistan doğu türkistanlılar uygur türkleri uygurlar doğu türkistan türkleri çin türkleri çin zulmü çin türklere zulüm çin toplama kampları çin türklere işkence çin türklere soykırım soykırım çin soykırım d