Mansur Yavaş: İHA Varmış, SİHA Varmış; Babanızın Malı Mı? Onlar da Milletin Malı

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara mitinginde yaptığı konuşmada iktidarı sert bir dille eleştirdi. Yavaş, 'Babanızın malı mı? Onlar da milletin malı.' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara mitinginde yaptığı konuşmada iktidarı sert bir dille eleştirdi. Yavaş, “Babanızın malı mı? Onlar da milletin malı.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Ankara’nın Güdül ilçesinde halka hitap etti. Yavaş, burada yaptığı konuşmada iktidarın icraatlarını ve söylemlerini eleştirdi.

“BABANIZIN MALI MI? ONLAR DA MİLLETİN MALI”

Yavaş, iktidarın İHA, SİHA, Togg ve TCG gibi projelerle övünmesine tepki göstererek şunları söyledi:

“İHA varmış, SİHA varmış… Babanızın malı mı? Onlar da milletin malı. Togg varmış… Babanızın malı mı? Onlar da milletin malı. TCG varmış… Babanızın malı mı? Onlar da milletin malı. Bunlarla övünüyorsunuz da milletin çocukları açken bunlarla övünmenin ne anlamı var?”

“ANKARA NASIL GÜZEL OLDUYSA TÜRKİYE DE ÖYLE OLACAK”

Yavaş, Ankara’nın belediyecilik hizmetlerinden de bahsederek şöyle devam etti:

“20 yıldır ülkemizi yönettiler, mutlaka güzel şeyler de yaptılar. İnkâr etmiyoruz ama artık Sayın Cumhurbaşkanı’nı dinlendiğiniz zaman ‘pahalılık falan yok’ diyor. Artık, maalesef ortamı göremez hale geldiler ya da altındakiler doğru bilgi vermiyor. Düzgün işleyen hiçbir şeyimiz kalmadı. Ankara nasıl güzel olduysa Türkiye de öyle olacak.”

“ARTIK BU KARALAMA SİYASETİ SONA ERSİN”

Yavaş, iktidarın kendisine yönelik karalama siyasetine de tepki göstererek şunları söyledi:

“Şimdi de ‘Biz gidersek şöyle olur, biz gidersek böyle olur…’ Hani İstanbul, Ankara gidince Mekke gidiyordu, Kudüs gidiyordu? Devletin bekası gidiyordu? Ne oldu? Gittiler, Sisi ile el sıkıştılar. Onun için artık bu karalama siyaseti sona ersin. Hep beraber kardeşçe yaşayacağımız bir dönem gelsin.”

mansur yavaş Ankara Büyükşehir Belediyesi meral akşener iha siha tcg anadolu babanızın malı mı