Mansur Yavaş: İkinci Tur İçin Ümitsiz Değiliz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimleri kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, konuk olduğu Habertürk ekranlarında soruları yanıtlıyor.

28 Mayıs'ta olacak olan Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimi için siyasiler çalışmalarına devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, konuk olduğu Habertürk'te soruları yanıtlıyor.

Mansur Yavaş'ın açıklamarından öne çıkanlar:

''İlk turda sonuç beklentilerimizin altında kaldı. Belki de Sinan Oğan Bey'e giden oyların da bu tarafa gidecek diye gördük. Mutlaka gittiğimiz mitingde onlar da bizi dinlemeye gelmişlerdir. Gidip gördüğümüz yerlerde ilk defa bu kadar kalabalık, genç ve kadın gördük. Onların hepsi bizi ümitlendirdi. Sonuç böyle çıktı. Millet ne derse o olur. İkinci tur için ümitsiz değiliz.
Veri akışında sorun yaşanmadı. Şöyle karışıklık oldu, bizim açıkladığımızla YSK arasında şöyle bir fark var, elimize gelen veri YSK'nın açıkladığından çok daha fazlaydı. Başka bir aksaklık var mı yok mu, benim tespit ettiğim yok. Vatandaş sürekli olarak manipülasyon sebebiyle şüphe içinde. Bu aslında maalesef bizim ayıbımız. Dünyanın neresinde seçim olursa olsun böyle sorunlar çıkmıyor. Türkiye'de çok oluyor. Bunun da sebebi, önceki yıllarda Anadolu Ajansı verileri açıklarken sürekli olarak rakiplerimiz önde oluyor. Etkisi ister istemez oluyor. Başa baş çıktığında sandık başındakiler daha motive çalışıyor. Sandıkların terk edilme ihtimali her zaman var.''

mansur yavaş abb millet ittifakı cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur 28 mayıs ysk veri akışı