Mansur Yavaş'ın ASKİ'de Görevine Son Verdiği Baran Bozoğlu, Özgür Özel'in PM Listesine Girdi

TAKİP ET

CHP'nin PM listesi belli oldu. Listeye giren isimlerden Baran Bozoğlu'nun daha önce Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde ASKİ Genel Müdür Yardımcılığı yaptığı öğrenildi.

CHP'nin PM listesi belli oldu. Listeye giren isimlerden Baran Bozoğlu'nun daha önce Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde ASKİ Genel Müdür Yardımcılığı yaptığı öğrenildi.

Mansur Yavaş'ın, Bozoğlu'nun ABB'deki görevine son verdikten sonra CHP içerisinde tepkiyle karşılaştığı iddia edildi. Yavaş'ın görevden aldığı Bozoğlu, CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel tarafından Parti Meclisi'ne yazıldı. Bu durum Özel'in Yavaş'a ilk mesajı olarak yorumlandı.

Öte yandan Bozoğlu'nun Çevre Mühendisleri Odası Başkanlığı görevini yürütürken Çevre Kanunu'ndaki değişiklikler sebebiyle AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ziyaretinde bulunduğu ortaya çıktı.

Söz konusunu kanun değişikliklerinin "çevre talanına yeni kapılar açan torba yasa" olarak bilindiği ve muhalefet tarafından eleştirildiği anlaşıldı.

Baran Bozoğlu, ziyaretinin gerekçesini, “Çevre Kanunu’nda meslektaşlarımızın unvanının, çevre mühendislerinin yer almasına büyük desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi ilettim” şeklinde duyurmuştu.

 

baran bozoğlu baran bozoğlu aski özgür özel chp pm