Mansur Yavaş'ın 'Gülşen' Sessizliği Gündem Oldu

TAKİP ET

Milyonlarca vatandaş tarafından Cumhurbaşkanlığı için namzet gösterilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın hukuksuz olarak tutuklanan ünlü şarkıcı Gülşen konusundaki sessizliği sosyal medyada gündem oldu.

Türkiye Nasıl Bir Seçime Gidiyor?

Türkiye, yaklaşan seçimler öncesinde gittikçe daha da gergin bir atmosfere giriyor. Pek çoklarına göre Türkiye için bir "kader seçimi" olan 2023 seçimlerinin mevcut Erdoğan hükümeti tarafından kazanılması durumunda, Türkiye artık Rusya ve Belarus gibi otoriter dikta tarafından yönetilen, vatandaşın emeğinin iktidarın oligarkları tarafından sömürüldüğü ve bu düzene itiraz edenlerin esrarengiz şekillerde "intihar" ettiği bir ülkeye dönüşecek.

Altılı Masa Seçimde İş Birliğini Koruyacak

Seçimler yaklaşırken altı muhalefet partisi; CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi önce güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerinde, son toplantılarında da seçimlerde iş birliğini sürdürmek konusunda anlaştı. Fakat Cumhurbaşkanlığı için kimin aday gösterileceği belirsizliğini koruyor.

Altılı Masadan Hangi İsim Çıkacak? 

Altılı masa içinden bir isim olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu altı partinin adayı olarak seçime gireceğine dair emareler giderek artarken masa dışında olan Zafer Partisi ve onun dışında da pek çok siyasi aktör, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Erdoğan'ı yenebilecek tek isim olduğunu ve memleketi layık-ı vechiyle idare edebilecek özelliklere sahip bir siyasetçi olduğunu savunuyor. Anketlerde de Mansur Yavaş'ın muhalefetin adayı olması durumunda oldukça avantajlı bir isim olduğu görülüyor.

 

Mansur Yavaş'ın Gülşen Sessizliği

Fakat Gülşen'in Nisan ayında söylediği bir söz yüzünden hukuksuz şekilde, alelacele tutuklanmasının ardından Mansur Yavaş'ın sessiz kalması sosyal medyada gündem oldu. EkşiSözlük'te gündem olan bu sessizliğe pek çok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları bir belediye başkanının ulusal bir meselede görüş bildirmesi gerekmediğini savunurken pek çok sosyal medya kullanıcısı, Cumhurbaşkanlığı'na namzet gösterdikleri bir kişinin bu kadar önemli bir konuda sessiz kalmasını sert sözlerle eleştirdi. İşte o yorumlardan bazıları:

 

mansur yavaş gülşen sessizliği gündem oldu Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı cumhurbaşkanı adayı cumhurbaşkanlığı