Mansur Yavaş, Kalacak Yer Bulamayan Üniversite Öğrencilerine Geçici Barınma İmkânı Sağlayacak

TAKİP ET

Mansur Yavaş, Ankara'da üniversite kazanan ancak konaklayacak yer bulamayan öğrencilere geçici olarak barınma imkânı sağlayacağını duyurdu.

Pandemi döneminde evleri boş kaldığı için yüz yüze eğitime geçildiğini duyar duymaz fırsatçılık yaparak kiraları artıran ev sahiplerinden ve yetersiz KYK yurdu açan devletinden yana mağdur olan üniversite öğrencilerine yardım edeceğini duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da üniversite kazanan gençlere geçici konaklama imkânı sağlayacağını açıkladı.

Öğrencilerin yanında olduğunu belirten Yavaş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ''Yarınlarımızı bilimin ışığıyla aydınlatacak olan kıymetli evlatlarım, sizleri Ankara'mıza üniversite okumaya davet etmiştik. Bu esnada barınma sıkıntısı çeken evlatlarımız için geçici konaklama imkanı sağlamaya başladık. Şu ana kadar binin üzerinde başvuru geldi, gelmeye de devam ediyor. Şefkat Evlerimize, kiraladığımız yurt ve otele öğrencilerimizi yerleştirmeye başladık. Sizler hür fikirlerinizle geleceği inşa ederken daima yanınızda olacağım'' ifadelerine yer verdi.

ankara büyükşehir belediye başkanı mansur yavaş barınma konaklama yurt üniversite öğrencisi