Mansur Yavaş Konya'da: HDP Ayrı Olarak Seçime Giriyor; Ancak HÜDA-PAR'a Kendi Listelerinde Yer Veriyorlar

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Konya'da seçim çalışmalarına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'nin Hizbullah'ın siyasi kanadı HÜDAPAR'ı listelerine aldığını hatırlatarak, 'HDP ayrı olarak seçimlere giriyor. Ancak bunlar Hizbullah'ın uzantısı HÜDAPAR'a kendi listelerinde yer veriyorlar." dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Konya’da seçim çalışmalarına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP’nin Hizbullah’ın siyasi kanadı HÜDAPAR’ı listelerine aldığını hatırlatarak, “HDP ayrı olarak seçimlere giriyor. Ancak bunlar Hizbullah’ın uzantısı HÜDAPAR’a kendi listelerinde yer veriyorlar. Niye böyle yapıyorlar? Çakarlı araçlarını kaybetmek istemiyorlar, çocuklarına 3-5 maaş vermeye devam etmek istiyorlar, liyakatsiz insanları iş başına getirmeye devam etmek istiyorlar” dedi.

"Doğalgaz yardımı yaptık"

Mansur Yavaş, Konya’da İYİ Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları hizmetleri anlattı. Yavaş, “Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız diye söz vermiştik. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle insanlar evlerde ısınamıyor, doğalgaz alamıyorlardı, gelen zamlar dolayısıyla… Geçen yıl ve bu yıl üç taksit halinde 200 bin aileye doğalgaz yardımı yaptık. O ailelere, çocukları üşümesin diye destek olduk” diye konuştu.

AKP’nin bedava doğalgaz oyununa dikkat çekti

Mansur Yavaş, AKP’nin seçim öncesi vatandaşlara bedava doğalgaz verdiğini ancak bunun bir oyun olduğunu belirterek şunları söyledi: “Mayıs ayına gelince bir ay bedava doğalgaz verdiler, havalar ısındıktan sonra… Bir de mutfaktaki gazları… İyi gaz veriyorlar, Allah razı olsun… Ama bunların hepsi geçici. Bizim yaptığımız yardım kalıcı. Biz sizin yanınızdayız. Siz de bize güvenin ve destek olun.”

mansur yavaş hdp meral akşener Hizbullah doğal gaz