Mansur Yavaş Nevşehir'de: Kandil'in Tepesine Füze Yağacak, O Silahı Bırakacaklar

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kayseri'nin ardından Nevşehir'de de halka hitap etti.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kayseri'nin ardından Nevşehir’de de halka hitap etti. Yavaş, Nevşehir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte sahneye çıktı.

‘İftira ve Karalamadan Başka Bir Şey Yok’

Yavaş, konuşmasında mevcut iktidarın yaptıkları ve vaatleri ile gelmesi gerektiğini belirterek, “Parti malı gibi bazı şeyleri yapıyorlar. Ama yaptıkları tek şey var, karalamak iftira. 14 Mayıs’tan sonra sizle anlaşalım bu nefret dilini kaldıralım, onlara benzemeyelim.” dedi.

‘35 Bin Nüfuslu Belediyenin Başkanı Ankara’yı Yönetecek Diye Küçümsediler’

Yavaş, AKP’nin kendisine yönelik eleştirilerine de yanıt vererek, “35 bin nüfuslu belediyenin başkanı Ankara’yı yönetecek diye küçümsediler. Kendileri, annelerinin karnında büyükşehir belediye başkanı diye doğdular ya… İlk geldiklerinde maaşı bile ödeyemez dediler. İş başına geldik, ihaleleri açık yaptık. 2010’da 80 liraya yaptıkları asfaltı 20 liraya yaptırdık. Elde ettiğimiz tasarruflarla, faizli borçları dahil 5 katrilyon eski dönemin borcunu sildik.” diye konuştu.

‘Bir Kişinin Verdiği Karar Gidecek’

Yavaş, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir. Bu seçim, PKK bölücü terör örgütünü, FETÖ terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışanlara karşı milli ve yerli liderin seçimidir, Türkiye’nin seçimidir. Dağdakilerin dili çözüldü. Gece gündüz açıklama yapıyorlar, ‘14 Mayıs geçsin, hapishaneler kırılacak, herkes serbest kalacak. 14 Mayıs geçsin, cumhuriyeti değiştireceğiz. Türkiye’yi eyaletlere böleceğiz.’ Kuvayı Milliye ruhunu içinde barındıran Yozgat, yüz yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bize emanet ettiği bu Cumhuriyet’i, terör örgütlerine pazarlayanlara, onun arkasındakilere vermeyeceksiniz değil mi? O halde söz verin. 14 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olacağız değil mi? O halde söz verin. 14 Mayıs’ta birinci turda bitireceğiz değil mi? Bir kişinin verdiği karar gidecek. Altısı nasıl yönetecek diyorlar. Uzun süre altılı masa altılı masa derken kendileri altıyı tutturdu."

 

‘HÜDA PAR ile PKK’nın Ne Farkı Var?’

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Afyonkarahisar’ın ardından Nevşehir’de miting düzenledi. Yavaş, mitingde AKP’yi ve Kürtçü-Şeriatçı HÜDA PAR’ı eleştirerek, “HÜDA PAR bizden aday değil demiş. Hangi listelerden aday oldu? HÜDA PAR ile PKK’nın ne farkı var?” dedi.

‘Fiyat Pahalı Diyene Soğan Kafalı Diyorlar’

Yavaş, mitingde yaptığı konuşmada, AKP’nin halktan koptuğunu ve fiyatların yüksekliğine duyarsız kaldığını söyledi. Yavaş, “Fiyat pahalı diyenlere soğan kafalı diyorlar. Açız diyene kürekle vurmak lazım diyorlar. Halktan koptular. Biz seçildiğimizde beka gidermiş. Seçildik, o Mansur Yavaş onların söktüğü T.C tabelasını geri duvarı çaktı. Rahatsız oluyorlar T.C tabelasından.” ifadelerini kullandı.

‘Kandil Silahı Bırakmadıkça Füze Yağacak’

Yavaş, terörle mücadele konusunda da AKP’yi eleştirerek, PKK’nın yedek kuvvetleri olduğunu ve Millet İttifakı’nı sabote etmeye çalıştıklarını iddia etti. Yavaş, “Onların yedek kuvvetleri var. Onlardan mektup getirip TV’de okuttular, terörist başının kardeşini televizyona çıkardılar. Şimdi tersten çakıyorlar. Sanki millet İttifakı’nı destekliyormuş gibi konuşup, sabote elde etmek için ellerinden geliyor. Onlar ne konuşursa konuşsunlar, Kandil silahı bırakmadıkça, Kandil’in tepesine füze yağacak, o silahı bırakacaklar. Artık ne Türkleri ne Kürtleri öldüremeyecekler.” dedi.

‘Suriye Operasyonları Asla Durdurulmaz’

Yavaş, Suriye operasyonlarına da değinerek, ABD’nin Kürtçü YPG/PKK’yı eğittiği sürece Türkiye’nin müdahalesinin devam edeceğini söyledi. Yavaş, "Bu konuşunca Suriye operasyonları ne olacak diyorlar. ABD ve Rusya orada YPG/PKK’yı eğittiği takdirde o operasyonlar asla durdurulmaz. PKK’nın görüşleri belli mi? Bayrakla Cumhuriyetle Türklükle sorunu var. Hüdapar’ın da görüşleri ne ? Aynı. Diyanet İşleri’ni Atatürk kurdurdu. Kimsenin gücü yetmez kapatmaya.Açık farkla, birinci turda bitireceğiz.” dedi.


 


 

mansur yavaş Nevşehir kandil suriye hüdapar pkk