Mansur Yavaş: Özdağ'ın 'Adayımız Yavaş' Demesi Beni Rahatsız Etti

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dikkat çekici açıklamalarda buludu.

Halk TV'deki köşesinde kaleme aldığı yazısında memleketi Rize'yi ziyaret ettiğini belirten Saymaz, "Üç günlük seyahatimde gördüm ki, yanıtı en merak edilen soru şu: 'Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehri olan, AK Parti'nin sandıkta tulum çıkardığı Rize'de söz dönüp dolaşıp Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a geliyor. AK Parti seçmenleri ve MHP'liler bile Yavaş'ın aday olması halinde oy vereceklerini söylüyor. Trabzon Havalimanı'nda dönüş uçağını beklerken sohbet ettiğimiz, hala MHP üyesi olan arkadaşım da Yavaş'a olan sempatisini saklamıyor" dedi.

Erdoğan'ın Şehri Rize'de Mansur Yavaş Rüzgarı

İnsanların Yavaş'ı "işiyle ilgilendiği için" cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini belirten Saymaz, "Türk halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyaseti bir husumet ve çatışma şeklinde icra etmesinden yorgun ve yoksul düştü. Halk maruz kaldığı adaletsizliği, eşitsizliği ve kayırmacılığı çözecek bir hakem arıyor. Muhalifine parmak sallayan değil, adaletinden ve hak taksimatından şüphe duyulmayan bir hakem...Sanırım, Yavaş'a bu misyon yükleniyor. Erdoğan'ın şehri Rize'de 'Yavaş aday olacak mı?' diye sordurtan motivasyon bu olsa gerek" görüşünü dile getirdi.

İsmail Saymaz'ın "Prof. Ümit Özdağ'ın 'Adayımız Mansur Yavaş'tır' sözleri sizi memnun etti mi?" sorusuna cevap veren Mansur Yavaş, "Rahatsız etti" dedi.

"Ben 'Aday Değilim' Diyorum Üstelik"

Neden rahatsız ettiğine ilişkin soruya ise Yavaş "Ben Millet İttifakı'nın belediye başkanıyım. Cumhurbaşkanı adayına altılı masa karar verecek. Bunu herkes biliyor. Hal böyleyken, böyle bir açıklamanın yeri yok, gereği de yok. Benimle görüşülmemiş. Bana sorulmamış. Benim fikrim alınmamış. Ben 'Adayım' dememişim. 'Aday değilim' diyorum üstelik. Buna rağmen Özdağ'ın kendi amacı doğrultusunda yaptığı bir hareket bu. Açıkçası rahatsız oldum" cevabını verdi.

Belediye başkanlığından memnun olduğunu belirten Yavaş, buna gerekçe olarak ise "İnanın, akşama kadar binlerce hayır duası ve teşekkür geliyor. Anket geldi; memnuniyet yüzde 80'e yaklaşmış Ankara'da. Bunların hepsi oy verir-vermez, bilemeyiz. Versin diye yapmıyoruz ki. İnsan ayırmıyoruz" dedi.

Mansur Yavaş Efsanesini Nasıl Yorumluyor?

Kendi isminin bu kadar öne çıkmasına ilişkin yorum yapan Yavaş, "Kişisel kanaatim... Bir: Vatandaş kavga istemiyor. İki: İnsanların işiyle meşgul olmasını istiyor. Üç: Adaletli ve merhametli davranmasını istiyor. Başka hiçbir şey değil. (Başkan olduktan sonra) Birkaç ay geçti, 'Adam işini yapıyor, başka bir şeye karışmıyor' demeye başladılar. Siyaset o manada bizim işimiz değil. Belediye başkanı olarak benim kafam; daha konforlu nasıl yaşatırız, bilişim dünyasında insanların bize ulaşmasını, bizim onlara ulaşmamızı nasıl sağlarız... bunlarla meşgul. Mesela, kar takip sistemi yüzde 100 bana ait. Mesela, pilli sayaçlar geç bağlanıyordu. Yeni bir sistem bulduk. Yarım saatte gidilecek, sayacın pili değişecek, bir saati geçerse cep telefonuma mesaj gelecek, 'Hala takılmadı' diye. İnsanların hoşuna giden şey israf yapılmaması, tasarruf edilmesi, şeffaf olunması ve yolsuzlukla mücadele edilmesi. Halkın gerçek ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz" ifadelerini kullandı.

Saymaz'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

mansur yavaş ümit özdağ ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi abb zafer partisi adayımız yavaş demesi rahatsız etti