Mansur Yavaş Sözünü Tuttu! Polatlı İçme Suyuna Kavuşuyor

TAKİP ET

ABB Başkanı Yavaş, seçimden önce en önemli vaatlerinden biri olan Polatlı'ya içme suyu getirme projesini karşılaştığı birçok engele rağmen hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, seçimden önce Polatlılara verdiği sözü tutarak ihalesini gerçekleştirdiği İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

İhale şartları kapsamında kazanan firmanın 30 ay içerisinde gerçekleştirmesi gereken projeye dair Yavaş, toplantıda firma temsilcisine "Biz Polatlı halkı adına, bu ihaleyi en geç 24 ayda bitirmenizi sizden rica ediyoruz. Bu suyu sadece 125 bin nüfusu aşkın Polatlı halkı değil Temelli ve civarındaki köyler dolayısıyla 1,5 milyon Ankaralı için bunu 24 ayda bitirmenizi taahhüt etmenizi istiyoruz" dedi. Firma temsilcisi, Yavaş'ın ricasına olumlu cevap verince katılımcılar alkışlarla destek verdi.

Söz konusu proje ile ilgili yaşadıkları sürece dair Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

"Polatlı’yı uzun yıllardır mağdur ediyordu. Biz de seçimlerden önce mutlaka Gerede’den gelen suyun Polatlı’ya verileceğinin sözünü vermiştik. Göreve başladıktan sonra önce insan hayatı ve insan sağlığı diyerek ilk gündeme getirdiğimiz projelerden bir tanesi de Polatlı’ya bu suyun verilmesiydi. Malum herkesin gözü önünde cereyan eden tartışmalar oldu ve maalesef bir yıl kaybettik."

Asbestli Borular Değişecek

"Polatlı Belediye Başkanıyla görüştük. 15 Ekim’de de eski hattın rehabilitasyonu ve yeni proje sonuçlanıncaya kadar zaman zaman gerçekleşen su arızalarından etkilenilmemesi için Polatlı’ya gününü çok önceden bildirmek suretiyle 4 günlük bir su kesintisi yapacağız. Bu kesintiler sırasında 40’a yakın tankerle de Polatlı’da olacağız. Eğer hava şartları elverişli olursa bu 4 günü de öne çekeceğiz ki herhangi bir şekilde İvedik Gerede Projesi bitinceye kadar yaşanan arızalarda eskisi gibi uzun süreli su kesintileri olmasın."

asbestli borular polatlı'ya içme suyu ankara büyükşehir belediyesi mansur yavaş sözünü tuttu