Mansur Yavaş'tan AKP'li Alpay Özalan'a: Kasları Beyninden Fazla Gelişmiş Trol

TAKİP ET

Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, AKP Milletvekili Alpay Özalan'ın kendisini 'işgal ordusu' gibi gösteren paylaşımına sert çıktı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarından olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bursa’da düzenlenen mitingde konuştu. Yavaş, AKP Milletvekili Alpay Özalan’ın kendisinin İHA ve SİHA’lar ile ilgili sözlerini keserek “Muhalefet misiniz? İşgal ordusu musunuz?” şeklinde paylaştığını belirterek tepki gösterdi.

“Kasları beyninden fazla gelişmiş bir tane trol milletvekili”

Mansur Yavaş, Özalan’ın paylaştığı videonun tamamını izlettikten sonra şunları söyledi:

"Şimdi kasları beyninden fazla gelişmiş bir tane trol milletvekili var. Dün benim söylediğim bu sözü kesmiş, millete trollük yapacağım diye uğraşıyor. Dün dedim ki; ‘Asıl gündem seçim ve geçim. 14’ünden sonra bunlar hep yerlerine gidecek. SİHA’lar yerine gidecek, İHA’lar yerine gidecek ve gemi tersanesine gidecek.’ ‘Bunları’ diyor, ‘kapatacak.’ Altında bizim konuşmamızın devamını yayınlamamış. Diyoruz ki, evet bunlar seçimde kullanıldı, tekrar görev alanına dönecek. Ama siz; işsizlikle, aşsızlıkla, kiralarla, enflasyonla… Hepsi ile baş başa kalacaksınız. Gerçek gündem budur. Bunu unutmadan; asla ve asla başka gündeme kapılmayın.”

“Bu ülkenin insanlarına hakaret edemezsiniz”

Yavaş, Özalan’ın kendisini hedef alan paylaşımının altına yazdığı “Muhalefet misiniz? İşgal ordusu musunuz?” sorusuna da yanıt verdi: “Biz bu ülkenin insanlarıyız. Bu ülkenin insanlarına hakaret edemezsiniz. Bu ülkenin insanlarına ‘işgal ordusu’ diyemezsiniz. Bu ülkenin insanlarına ‘terörist’ diyemezsiniz. Bu ülkenin insanlarına ‘vatan haini’ diyemezsiniz. Bu ülkenin insanları sizden daha çok vatanseverdir.”

mansur yavaş Alpay Özalan trol