Mansur Yavaş'tan Ankapark İçin Suç Duyurusu: 801 Milyon Dolardan Fazlası Vardır, Eksiği Yoktur

TAKİP ET

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark için suç duyurusunda bulundu.

Ankapark'ta CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu ve Seyit Torun'la birlikte açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark'ın çürütülmesiyle doğan kamu zararının sorumlularının tespit edilmesi için suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

"Fazlası Vardır Eksiği Yoktur"

Melih Gökçek'in "800 milyon dolar değil, 400-500 milyon dolar harcandı" iddiasına cevap veren Mansur Yavaş, "801 milyon doları kuruşuna kadar izah ettik. Tahminen altı aydır yayınlıyoruz. Altı aydır hiçbir itiraz gelmedi. Varsa öyle kalemler çıkarırız ama şunu söyleyebilirim: 801 milyon dolardan fazlası vardır eksiği yoktur ondan eminim" dedi.

Suç Duyurusu

Ankapark'ın çürütülmesine sebep olanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Yavaş, "Kimdir bunun sorumlusu Savcılık gelsin, araştırsın bulsun. Büyükşehir’in bir kusuru varsa gelsin bizi de incelesin. Kaç defa mahkemeye buranın hırsızlık yapılırken fotoğraflarını verdik. Hem TV'lerde hem meclis konuşmalarımızda AKP'lilere kaç defa söyledik. Kaç defa mahkemeden kendi lehimize tedbir istedik bunları göreceklerdir. Ankaralının tertemiz parasının burada çarçur edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Seçimden önce söylediğimiz sözün arkasındayız. Burada kullanılabilecek, hasarı en aza indirilebilecek ne tedbir varsa alarak ücretsiz olarak halka açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

mansur yavaş ankapark için suç duyurusu 801 milyon dolar fazlası vardır eksiği yoktur