Mansur Yavaş'tan Hüda-Par Genel Başkanı'na: Senden Utanıyorlar, Beni Mahkemeye Vereceğine, Onlara Laf Söyle

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Giresun'da miting gerçekleştiriyor.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ilk olarak Giresun'da halka seslendi.

 Yavaş, "Seçime mi savaşa mı gidiyoruz belli değil? 31 Mart'ta da 'Biz gidersek şöyle olur, böyle olur' dediler. Rantı bırakmak istemediler" dedi.

2019 seçimlerinin ardından Ankara'da uyguladıkları hizmetlerden örnekler veren Yavaş, "Ankara'yı parsel parsel sattılar. 'Biz gidersek devletin bekası gider' dediler. Seçildiğimizde söktükleri T.C. tabelalarını astık. Çılgın projemiz yok. Ankara halkına harcıyoruz parayı. Türkiye’de artık çılgın proje adı altında gerekli gereksiz sizin paranızı harcatmayacağız" ifadelerini kullandı.

Mürteci Kürtçü Hüda-Par'ın kendisi hakkında bulunduğu suç duyurusuna ilişkin de konuşan Yavaş, "PKK'nın görüşleri belli; Türk bayrağıyla sorunlu, özerklik, federasyon istiyor. HÜDAPAR da aynı. Beni şikayet etmişler; şeref madalyamdır. HÜDA-Par'ın başkanına sesleniyorum, senden utanıyorlar da ittifak yapıyoruz diyemiyorlar. Beni mahkemeye vereceğine onlara laf söylesene" dedi.

mansur yavaş hüda par giresun 14 mayıs seçimleri