Mansur Yavaş'tan, Kendisine Dava Açan Kürtçü-Şeriatçı HÜDA-PAR'a: Şeref Madalyasıdır

TAKİP ET

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kürtçü-Şeriatçı Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) kendisine yönelik terör suçlamasına sert bir şekilde yanıt verdi. Yavaş, 'Türkiye ve Türk Milleti ile sorunu olan bir oluşumun hakkımda açtığı dava omzumdaki şeref madalyasıdır' dedi.

Kürtçü Şeriatçı HÜDA PAR, 15 Mayıs 2023’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olan Mansur Yavaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Parti, Yavaş’ın Sinop mitinginde söylediği “terörist teröristtir; bunun PKK’lısı, HÜDA PAR’lısı olmaz” sözleri nedeniyle kendilerini terör örgütüyle birlikte anmakla itham etti.

Partiden yapılan açıklamada,  "Sinop mitinginde 'terörist teröristtir; bunun PKK'lısı, HÜDA PAR'lısı olmaz' sözleri ile Mansur Yavaş HÜDA PAR'ı bir terör örgütüyle birlikte anmıştır..." denildi.

Mansur Yavaş’tan Cevap

HÜDA PAR’ın bu hareketine Mansur Yavaş’tan yanıt gecikmedi. Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ve Türk Milleti ile sorunu olan bir oluşumun hakkımda açtığı dava omzumdaki şeref madalyasıdır. 15 Mayıs’ta bu şeref madalyasıyla iktidara geleceğiz. Milletimizin değerleriyle kavga eden kim olursa olsun mücadelemiz son nefesimize kadar devam edecektir."

mansur yavaş şeref madalyası hüdapar terörist