Mansur Yavaş ve Meral Akşener'e Gözdağı Veren Çin Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na Çağrıldı

TAKİP ET

Çin Büyükelçiliği'nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Mansur Yavaş ve Meral Akşener'i etiketleyerek paylaşım yapması üzerine Büyükelçi Liu Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

İşgalci ve Katil Çin'in Ankara Büyükelçiliği, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı etiketleyerek yaptığı Twitter paylaşımında tehditvari bir dil kullanmıştı.

"Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir" ifadeleri kullanılan paylaşım sonrasında Türk dışişleri bir süre sessiz kaldıktan sonra Çin Büyükelçisi Liu'yu bakanlığa çağırdı.

İstanbul'daki Çin Konsolosluğu ve Ankara'daki Büyükelçilik önünde günler boyunca nöbet tutarak ailelerinden haber almaya çalışan Doğu Türkistanlı Uygur Türklerinin davasına Meral Akşener ve Mansur Yavaş destek vermişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Doğu Türkistanlı Nursiman Abduraşid'i kürsüye çıkarmış ve TBMM TV yayını kesmişti.

doğu türkistan doğu türkistanlılar uygur türkleri uygurlar doğu türkistan türkleri çin türkleri çin zulmü çin türklere zulüm çin toplama kampları çin türklere işkence çin türklere soykırım soykırım çin soykırım d