Mansur Yavaş "Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar"

TAKİP ET

ABB'de AKP'li Belediye Meclis Üyesi berberlere yardım sözünün yerine getirilmediğini, siyasi ayrımla yardım dağıtıldığını iddia edince Başkan Yavaş, toplantı esnasında Berberler Odası Başkanı'nı aratarak gerçekleri ortaya çıkardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi'nde gerçekleşen oturumda kürsüye gelen AKP Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, çarpıcı iddialar ortaya atarak ABB Başkanı Mansur Yavaş'a yüklendi.

AKP'li Burhan, ABB'nin berberlere yardım vaadinin yerine getirilmediğini ve siyasi ayrım gözetilerek çok az sayıda esnafa söz verilen paranın ulaştırıldığı iddiasıyla Meclis'te tansiyonu yükseltti. Sinan Burhan, bu iddialarını Berberler Odası'ndan aldığı bir mesaja dayandırdığını ifade etti.

Bunun üzerine ABB Başkanı Mansur Yavaş, Burhan'a yanıt olarak "3 bin 377 berber ve kuaföre mesaj atılmış, bu mesajların iletildi raporunu alabilirsin. Bunlardan bin 807 kişi başvurmuş ve bunların tamamına da 500 lira yatırılmış. Böyle kara çalmaya gerek yok yapılan güzel bir işe" ifadelerini kullandı.

Akabinde Yavaş, AKP'li üyenin iddiasını çürütmek adına kaynak gösterdiği Berberler Odası'nın başkanı Sezai Kara'yı arattırdı ve Kara'nın sesini hoparlöre vererek Belediye Meclisi'ne dinletti. Kara, telefonda "3 bin üyemizin telefon numaralarını belediyeye teslim  ettik. Daha sonra belediye ile görüştüğümüzde bin 800 küsür başvuru olduğu söyledi. Üyelerimizin hepsinin bilgilerini teslim ettiğimize dair belgeler var elimizde" diye konuşarak Sinan Burhan'ın iddialarını yalanlamış oldu.

Bunun üzerine Mansur Yavaş, AKP sıralarına hitaben "Kaç kişiye mesaj atılmış, kaç kişi bize dönmüş kaçına da ne şekilde yardım yapılmış her şey resmi. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" diye konuştu.

mansur yavaş abb ankara büyükşehir belediyesi belediye meclisi berberler odası akp