Mantar Toplamaya Çıktı, 100 Kilogram Gök Taşı Topladı

TAKİP ET

Bir çiftçi, mantar toplamak için çıktığı arazide 100 kilogram gök taşı topladı.

Kırıkkale, Keskin'e bağlı Kaçak köyünde çiftçilik yapan 52 yaşındaki Zeki Baran, 20 gün önce mantar toplamak için çıktığı araziye tesadüfen birtakım taşlara rastladı.

Dikkatini çeken taşları eline aldığında ağırlığını fark eden Baran, gök taşı olduklarını düşündüğü toplamda 100 kilogram ağırlığa ulaşan taşları topladı.

"Çorum'da Bir Çiftçi 58 Kilogramı 180 Bin Dolara Satmış"

Taşların Türkiye'de alıcısı olmadığını beliirten Baran, "Yine aynı benim gibi bir tane çiftçi vatandaşımız Çorum’da bulmuş 58 kilogram. Amerika’ya 180 bin dolara sattığını öğrendim internette. Onda gördükten sonra benim taşlarla karşılaştırdım. Aynı taş olduğunu fark ettim. Bunları satmak istiyorum. Araştırdığıma göre de bunu Rusya, Amerika, Almanya, İngiltere, Fransa’nın aldığını öğrendim. Bu taşları da almak isteyenler olduğu zaman bana ulaşırlarsa bu taşları alıp paraya çevirip hayırlı işlerde kullanmak istiyorum. Kaçak köyünde yaşıyorum. Bu köyde 20 yıl muhtarlık yaptım" dedi.

"Ufak Bir Taşı Tartıyorum 12 Kilogram Geliyor"

Taşların sıradan taşlara göre ağır olduğunu belirten çiftçi, "O gün mantara gittim. Allah mantar yerine taşları toplamayı nasip etti. Alıcılarını bekliyorum. Normal taşların 2-3 kat ağırlığında. Demirin de en az 2 kat ağırlığında. Ufak bir taşı tartıyorum 12 kilogram geliyor. Bu demirden de taştan da 2-3 kat ağırlığında. Toplam 300 metre bir alanda dağınık bir şekilde yayılmış oradan topladım" şeklinde konuştu.

zeki baran kırıkkale keskin kaçak köyü çiftçi mantar toplamaya çıktı gök taşı topladı dolar