Mardin'de Enerji Şirketi Çalışanları ile Köylüler Arasında Arbede

TAKİP ET

Mardin'in de faturaların ödenmediği gerekçesi ile trafoları sökmek için gelen çalışanlar ile köylüler arasında arbede yaşandı. Köylülerin tarlayı yaktığı iddia edildi.

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı olan Ekinciler ve Karataş mahallelerinde enerji şirketi, 2017 yılından bu yana tarımsal elektrik borcunun ödenmediği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

Mahkemeden mahallelerdeki 6 trafonun sökülmesi yönünde karar çıktı. Jandarma ekipleri ve avukatlarla bölgeye giden elektrik dağıtım şirketi çalışanları, 5 trafoyu söktü. Ancak son trafoyu sökmek için Ekinciler mahallesine giden çalışanlar ile işlemi engellemek isteyen köylüler arasında arbede çıktı.

Jandarma ile birlikte tarlada çalışma yapan avukat ve söküm ekibi, bir anda kim tarafından çıkarıldığı henüz belirlenemeyen anız yangının ortasında kaldı. Yangın rüzgâr ve sıcağın etkisi ile kısa sürede tüm tarlayı kapladı. Alevler arasında kalan ve büyük panik yaşayan görevliler canlarını zor kurtardı.

Yangın, ihbarla olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

mardin mazıdağı enerji şirketi Trafo yangın buğrday tarlası