Mardin'de Kimliği Olmayan Kaçak Göçmen Kilise Bastı: Polis Herhangi Bir İşlem Yapmadı İddiası

TAKİP ET

Twitter'da bir kullanıcı kimliği olmayan bir kaçak göçmenin kilise bastığını ileri sürdü.

Bir Twitter kullanıcısı Mardin'de elinde ne olduğu belli olmayan bir poşetle kiliseye giren kaçak göçmenin küfür, hakaret ve kilisede bulunanlara sözlü ve fiziksel saldırıda bulunduğunu ileri sürdü.

Polise 'Sığınmacılara İşlem Yapmayın' Talimatı


Olayı aktaran Twitter kullanıcısı kaçak sığınmacıya polisin herhangi bir işlem yapmadığını iddia etti. 

Olayı aktaran kullanıcı şu ifadeleri kullandı:

Mardin’de kimliği olmayan bir mültecinin kilise basmasına, polisin gelmesine, aradaki konuşmalara şahit oldum. Kimliği yok ve ne yapabiliriz diyerek salınan, sıradan bir mülteci olmayan bu şahıs sokağa salındı. Sınır dışı edilmedi, işlem yapılmadı, tutanak tutulmadı.

Mültecilik bir sorundan ötesine geçmeye başladı. Sınırdan elini kolunu sallayarak girenler kanunlardan muaf mı? Bu insanlar kim? Nerede nasıl Yaşar? Suç kaydı var mı? 

Çok büyük bir güvenlik açığı var

Başka bir ülkede olsa hepimiz için, tüm insanlar için tehlike arz edenler   sınır dışı edilir ve bir daha alınmaz. Bu kişileri sınır dışı etseniz dahi tekrar kontrolsüz girebilecek. Dün kiliseyi basan bu şahıs gibiler canı, ve yaşamı tehdit ediyorlar. O an her şey olabilirdi.

Elinde ne olduğu belli olmayan bir poşet, küfür, hakaret ve kilisede bulunan ben dahil dört kişiye sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. İkaz edildiği anda üzerimize yürüdü ve on beş dakika sonra gelen polisle gülerek konuşup gitti. Hasbelkader yaşamaya devam

,

mardin kaçak göçmen Kilise kilise bastı polis işlem yapmadı kaçak göçmen kilise bastı