Market Reyon Görevlisinin 600 Milyonluk Saadet Zinciri Vurgunu

TAKİP ET

4 yıl önce bir markette reyon görevlisi olarak çalışan Mahmut B. 600 milyonluk saadet zinciriyle firma kurdu. Mahmut B. nin kurduğu firma için BDDK tarafından tasfiye kararı alındı.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK), geçtiğimiz hafta 21 faizsiz konut şirketini tasfiye etme kararı aldı. 

Tasfiye edilen şirketlerden biri  Gerçekevim Gayrimenkul Otomotiv A.Ş. oldu. 31 şubesi bulunan Gerçek Evim'in yönetimine 6 kişilik tasfiye memuru atandı. Tasfiye sürecine başlayan memurlar söz konusu firmanın saadet zinciri yöntemi ile işleyen SAS Holding’e bağlı olduğunu tespit etti.

28 Ekim 2020'de 15 milyon sermaye ile kurulan Gerçekevim Gayrimenkul'un 13 bin 105 kişinin parasıyla kurulduğu anlaşıldı. Yüksek kar payı vaat eden SAS Holding ile birlikte çalışanlardan biri de Metin G. oldu. Sisteme ilk olarak geçen aralık ayında 45 bin TL yatıran Metin G., her ay 4 bin 500 TL almaya başladı. Metin G. sonrasında 45 bin liralık yatırım yaptı ve hemen ardından 70 bin lira daha kredi çekti. 

Ferrari California Aldı

Bu şekilde ücretlerle başlayan Metin G., 4 yıl önce bir markette reyon görevlisiyken 2 milyonluk Ferrari California alabilecek kadar zengin oldu.

Toplam yatırımının yanında aylık 10-11 bin lira kâr payı elde etme hayali kuran Metin G., bağlı olduğu SAS Holding'in kurucusunun öldürülmesiyle elindekilerden de oldu. 

Saadet zinciri kurbanları tarafından öldürülen şirket yöneticisinin hemen ardından intihar ettiği öne sürülen diğer şirket yöneticisi, Metin G.'nin planlarını alt üst etti. Firması da tasfiye edilen Metin G. şimdilerde aylık 6.500 liralık kredi taksit ödemesini nasıl yapacağını düşünüyor.

market reyon görevlisi metin sas holding saadet zinciri