Marketlerde Şeker ve Yağ Satışlarına Kota Geldi

TAKİP ET

Türk lirasının hızla erimesi, dövizin önlenemez yükselişi ve iktidarın ekonomiyi kötü yönetimi yüzünden marketlerde yağ ve şeker satışlarına kota gelmeye başladı.

Marketlerde yaşanan şeker krizinden sonra ayçiçek yağında da kriz başladı. Sözcü'nün haberine göre bazı marketler yağ satışına sınırlama getirdi.

Vatandaşlar ucuzluk marketlerinde dahi yağ bulamıyorlar. 

"Şekerden Sonra Ayçiçek Yağını da Konuşacağız"

Sorunların yaşandığını doğrulayan Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Galip Aykaç ise, sozcu.com.tr’ye yaptığı değerlendirmede, “Görünen o ki, şekerden sonra ayçiçeği yağını da önümüzdeki günlerde konuşmaya devam edeceğiz” dedi.

"Yağ Çeşitlerimiz 1 Adet İle Sınırlıdır"

Tarım Kredi marketlerinde gözlenen uygulamada, yağ raflarına asılmış duyuruda şu yazıyor: “Değerli müşterimiz, tüm yağ çeşitlerimiz 1 adet ile sınırlıdır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Konu ile ilgili bilgi veren Tarım Kredi Kooperatifi mazağa yetkilileri, mağazalarında satılan yağ fiyatlarının piyasanın genelinden daha ucuz olduğunu ileri sürdü.

Yetkililer, fiyatlar nedeniyle insanların stok yapma yoluna gittiğini ve daha fazla müşteriye ürünü ulaştırabilmek için satış kotası koyduklarını belirtti. Aynı uygulamanın şeker satışında da geçerli olduğunu belirten yetkililer, şu anda piyasada şeker bulunamadığını ve daha fazla müşteriye şeker ulaştırabilmek için şeker satışına kısıtlama getirdiğini belirtti.

Tarım Kredi marketlerinde satılan litrelik ayçiçek yağı fiyatları ile ilgili kasım ayı başında Birleşik Kamu-İş Sendikası’ndan yapılan bir açıklamada da şöyle denilmişti: “5 litrelik ayçiçek yağı fiyatı 100 TL’nin üzerine çıkarken, Tarım Kredi Kooperatiflerinde 5 litrelik yağ fiyatı 84,90 TL'ye satılmakta ancak 1 adetle sınırlanmıştır.”

yağ satışı şeker mağaza tarım kredi ayçiçek