Marmara Denizi'nde Meydana Gelen 5.1 Büyüklüğündeki Depremle İlgili Siyasetçilerden Açıklamalar

TAKİP ET

Bugün saat 10.42 sularında Marmara Denizi'nde meydana gelen depremle ilgili siyasetçiler açıklamalarda bulundu.

Bugün, saat 10.42 sularında Marmara Denizi Gemlik açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğü 5.1 olarak kaydedildi. 

Çanakkale, Bursa ve İstanbul ve birçok diğer şehirde hissedilen depremle ilgili siyasetçiler açıklamalarda bulundu. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklamayla henüz olumsuz bir durum olmadığını belirterek, "Marmara Denizi Gemlik Açıklarında 5,1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise depremi hisseden şehirlere geçmiş olsun dileklerini dile getirdi. "İstanbul'da da hissesilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz." diyerek Twitter hesabından açıklama yaptı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarda, "Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli'deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır. Bölgeye ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Tarama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Davut Gül de kendilerine ulaşan bir ihbarın olmadığını bildirdi:

“Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun, Rabbim milletimizi her türlü kaza beladan muhafaza etsin.”

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da kentte herhangi bir olumsuz durum tespit edilmediğini söyledi:

“Marmara Denizi, Gemlik Körfezi açıklarında 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş olup, çevre illerden de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiştir. Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımız teyakkuz halinde olup, tüm ekiplerimiz durumu yakından takip etmektedir. Rabbim ülkemizi afetlerden korusun.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun diledi:

“Geçmiş olsun Bursa’m. 5.1 büyüklüğünde gerçekleşen depremden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabb’im beterinden korusun.”

 

deprem istanbul marmara depremi ekrem imamoğlu ali yerlikaya