Marmara Denizi'nden 4 Bin 202 Metreküp Müsilaj Temizlendi

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nden 4 bin 202 metreküp müsilaj temizlendiğini açıkladı.

Son günlerde endişe yaratan müsilaj için çalışmalara başlandı. Uzmanların yıllardır uyardığı ancak önlemlerin yeni alındığı Marmara Denizi'nde 4 bin 202 metreküp müsilaj temizlendi.

Konu hakkında Twitter hesabından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Marmara Denizi'mizdeki müsilaj temizliğimize ara vermeden ve her gün daha da yoğunlaşarak devam ediyoruz.

Müsilaj temizliğimizin on birinci gününde de 356 m³ ile toplamda 4 bin 202 metreküp müsilajı temizleyerek düzenli depolama sahalarına gönderdik'' ifadelerini kullandı. 

İşletmelere 12 Milyon Para Cezası

Bakan Kurum, mevzuata aykırı davranan işletmelere de para cezası verildiğini açıkladı. Mevzuata uymayan işletmelere 12 milyon 835 bin TL idari para cezası verildiğini söyleyen Kurum, İstanbul Üniversitesi ile iş birliği yaparak bu sorunu çözmek için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

''Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı'' çerçevesinde yapılan temizlik çalışmalarında bin 550 kişinin mücadele ettiğini söyleyen Bakan Kurum, salı günü Marmara Denizi'nde iki bölgede oksijen seviyesini artıracak proje başlatılacağını ifade etti. 

Kurum'un açıkladığı müsilaj temizliği verileri şu şekilde:

- İstanbul 1.361 m³
- Kocaeli 298 m³
- Bursa 132 m³
- Tekirdağ 152 m³
- Balıkesir 416 m³
- Çanakkale 348 m³
- Yalova 1.495 m³ 

 

marmara denizi müsilaj deniz salyası temizlendi murat kurum çevre şehircilik