Marmaris Belediye Başkanı Oktay: Zor Bir Gece Daha Bizi Bekliyor

TAKİP ET

Marmaris'teki orman yangını devam ediyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiinde ormanlık alanda saat 20.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Marmaris'te Orman Yangını


Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay saat 00.02'de yaptığı paylaşımda yangınla ilgili son gelişmeleri paylaştı: 

"Yüreğimiz yanmaya devam ediyor, yangın kontrol altına alınmış değil. Karadan müdahalenin zorlaşmasına rağmen söndürme ekipleri aralıksız çalışmaya devam ediyor. Hedefimiz en azından hava aydınlanana kadar alevlerin büyümesini engellemek. Zor bir gece daha bizi bekliyor."

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına yönelik söndürme çalışmalarına asker desteğinin de verdiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığından alınan bilgiye göre, bölgede görevli Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait insansız hava aracı tarafından tespit edilen yangına müdahale için Muğla Valiliğinin talebi üzerine Aksaz Üs Komutanlığından su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile personel görevlendirildi.

AKP'li Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik çalışmaları incelemek üzere bölgeye hareket etti.

Vatandaşlar bölgeden fotoğraf ve videolar göndermeye devam ediyor.

marmaris marmaris yangın yangın marmaris orman yangını orman yangını