Marmaris'teki Yangını Çıkardıkları İddia Edilen 10 Yaşında 2 Çocuk İfade Verdi

TAKİP ET

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangını çıkardıkları şüphesiyle ifade veren 2 çocuk, kitap yakmak istediklerini ancak alevlerin bir anda büyüdüğünü söyledi.

Marmaris'te ormanlık alanın büyük bir kısmının zarar görmesine ve 1 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan yangını 10 yaşında 2 çocuğun çıkardığı iddia edildi. 

İçmeler kara yolu Armutalan Mahallesi Siteler mevkisinin üst kısımlarında başlayan yangına yakın yerlerde oturan vatandaşların ihbarı üzerine Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan 2 çocuk ifade verdi.

Pedagog eşliğinde ifade veren çocuklar,  “Kitap yakıyorduk. Bir anda alev çoğaldı. Kola şişesine su doldurup söndürmek istedik. Sönmedi. Biz de kaçtık” dedi.

Yangın Söndürülemedi

Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda başlayan ve rüzgarın da etkisiyle yayılarak İçmeler Mahallesi'ne kadar ilerleyen yangını söndürme çalışmaları gece boyunca sürdü. Ancak havadan ve karadan müdahale edilen yangın bir türlü söndürülemedi.

14 arazöz, 6 su tankeri, 4 ilk müdahale aracı, 6 helikopter, 1 uçak, 6 hizmet aracı, 5 dozer, 5 treyler, 11 teknik personel, 5 orman muhafaza memuru ve 135 yangın söndürme işçisisinin katıldığı söndürme çalışmaları sürüyor. 

marmaris muğla yangın ifade verdi çıkaran 2 çocuk kitap yakıyorduk