Mart'ta En Az 28 Kadın Katledildi

TAKİP ET

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun mart ayına yönelik kadın cinayetleri raporunu yayımladı. Rapordaki verilere göre Mart'ta en az 28 kadın katledildi. 2021'in başından beri de en az 88 kadın cinayeti var.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun mart ayı raporuna göre 28 kadın erkekler tarafından katledildi, 19 kadın ise şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

AKP iktidarı tarafından İstanbul Sözleşmesi’nin feshedildiği mart ayında 28 kadın, erkekler tarafından katledildi; 19 kadının ölümü ise şüphe taşıyor. Öldürülen 28 kadından 20’sinin 'hangi bahaneyle' öldürüldüğü tespit edilemezken 1’i ekonomik, 7’si ise boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatlarını ilgilendiren kararları almak istedikleri için katledildi.

Rapora göre Mart'ta öldürülen 28 kadının 13’ü evli olduğu erkek, 4’ü tanıdık birisi, 3’ü birlikte olduğu erkek, 3’ü eskiden evli olduğu erkek, 2’si akraba, 2’si kardeş ve 1’i de eskiden birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü.

KADINLAR EN ÇOK EVLERİNDE KATLEDİLDİ

Kadınların 18’i evinde, 6’sı sokakta, 1’i ıssız yerde, 1’i arazide, 1’i arabada, 1’i parkta öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 64’ü evlerinde öldürüldü.

14’ü ateşli silahlarla, 9’u kesici aletle, 3’ü boğularak, 1’i yakılarak öldürüldü. Bir kadının ise nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi.

Kadın Cinayetleri Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Anıt Sayaç Türkiye'de kadın cinayeti katledilen kadınlar öldürülen kadınlar Kadın cinayetlerini durduracağız platformu mart ayı raporu