MASAK Raporu: Vatandaşlık Verilen Lübnanlı Türkiye Üzerinden IŞİD'e Para Transferi Yapmış

TAKİP ET

MASAK'ın raporunda Türkiye'de mal varlığı dondurulan IŞİD'lilerin örgüte Gaziantep üzerinden para aktardığı belirtildi.

DW Türkçe'nin haberine göre Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporda dinci terör örgütü IŞİD'e Türkiye üzerinden para transferi yapıldı.

Türkiye'de vatandaşlık verilen Lübnanlı Fayez Alflıtı, 2015 yılında Lübnan üzerinden IŞİD'e patlayıcı fitili satışı yaptı. IŞİD ise bu patlayıcıların parasını Rakka'dan Gaziantep'e para transferi yapan bir şirket vasıtasıyla yolladı.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında terör finansmanının önlenmesi amacıyla mal varlığı dondurulan 365 kişinin 86'sının IŞİD'i finanse ettikleri iddiasıyla mal varlığı dondurulmuş, karara neden olan MASAK raporu Ankara Tren Garı Katliamı dosyasına girmişti.

MASAK'ın raporunda Türkiye vatandaşlığı verilen Fayez Alflıtı'nın 2015 yılında örgüte silah yolladığı ve karşılığında 400 bin dolar aldığı belirtildi. Genellikle Adana'da konakladığı belirtilen "Lübnanlı Türkiye vatandaşının" yanı sıra Trabzon'da yaşayan Suriyeli Yusuf el Ali Elhasan, Şanlıurfa'da IŞİD'li olduğu bilinen Ali Elali gibi isimler de IŞİD finansmanına karıştı. 

Vatandaşlık Verilen Suriyeliler IŞİD'e Milyonlarca Dolarlık İHA Parçası Satmış

ışid finansmanı vatandaşlık verilen lübnanlı suriyeli