Maske Cezası Yiyen Kadın: Maskenin Koruyuculuğuna Dair Kanıt İstiyorum

TAKİP ET

İstanbul'da maske takmadığı için ceza kesilen kadın, maskenin koruyuculuğuna dair kanıt isteyerek cezaya isyan etti.

Maltepe'de denetim yapan polis ekipleri minibüste maskeyi olması gerektiği gibi takmayan Fatma A.'ya maske cezası kesti. Ceza sonrasında öfkelenen Fatma A., polislerle tartışmaya başladı. 

Fatma A.'dan rahatsız olan yolcuların da karıştığı tartışmada maske takmak istemediğini söyleyen Fatma A., "Bana anayasadaki kanunu gösterir misiniz, hangi maddede var. Kardeşim ben işe gidiyorum. Burada açıklamanızı yapın" diye tepki gösterdi.

Bu Paçavrayı Neden Takıyorum, Araştırıp Söylesinler 

"Bir buçuk yıldır yetti artık. Bunu maske takmadığım için değil, burnuma çekmediğim için yapıyorlar. Bunun koruyuculuğuna dair bir kanıt istiyorum. Virüse yakalananlar maske takmayanlar mıydı? O kadar vaka oldu, bunlar araştırılsın bizimle paylaşılsın. Maske takmayan insanlar mı koronavirüse yakalandı. Eğer taktıkları halde yakalandıysalar ben bu paçavrayı niye ağzıma takıyorum ki. Neyden üretildiği belli olmayan, oksijen almam gerekirken karbondioksitimi tekrar soluyorum ben" diyerek maske takma zorunluluğuna isyan eden Fatma A., kendisini minibüsten indiren polislere parasını boşa harcadıkları için 'beni eve bırakmak zorundasınız' dedi.

Maske takmadığı için 900 TL ceza alan Fatma A. ceza makbuzunu yırtarak yoluna devam etti.

 

 

istanbul maltepe minibüs maske fatma ceza araştırma para kanıt