Maske Makyajıyla Maske Yasağını Delen Youtuberların Pasaportlarına El Konuldu

TAKİP ET

Bali'de maske makyajı yaparak maske yasağını delen iki youtuberın pasaportlarına el konuldu. İkilinin sınır dışı edilmesi değerlendiriliyor.

Bali'de şaka yapmak için video çeken 2 Youtuber, yüzlerine yaptıkları maske makyajıyla dışarıya çıktı. Maskesiz gezmenin yasak olduğu Bali'de maskesiz gezerek insanlara 'şaka' yapan ikili bu anları YouTube hesaplarında paylaştı. 

Youtuber ikili Josh Paler Lin ve Leia Se, maske makyajıyla gezdikleri videoyu 22 Nisan günü yayımladı ve videonun sosyal medyada yayılmasıyla kullanıcılar ikiliyi linç etti.

Sosyal medya kullanıcılarının tepkisinin ardından videoyu kaldırarak özür dileyen ikilinin bu hareketleri yetkilileri durdurmaya yetmedi. 

3.4 milyon abonesi olan Lin ve Se'nin pasaportlarına el konuldu. Ayrıca youtuber ikilinin sınır dışı edilme ihtimalinin bulunduğu da iddia edildi.

Bali'deki Hukuk ve İnsan Hakları Bakanlığı bölge ofisinin sözcüsü I Putu Surya Dharma, ''İki YouTuber'ın sınır dışı edilip edilmeyeceklerine karar vermek için Göçmen Bürosu ile birlikte incelemelerde bulunulacak'' dedi.

 

bali youtuber maske şakası sınır dışı pasaport yasak