Maske Takmayan Yolcuyu Uyardığı İçin Darp Edilen Güvenlik Görevlisi Tek Gözünü Kaybetti

TAKİP ET

Metrobüste maske takmayan yolcuyu uyardığı için darp edilen güvenlik görevlisi, kırılan gözlük camlarının batması sebebiyle bir gözünü kaybetti.

İstanbul Avcılar'da bir metrobüste maske takmayan yolcuyu uyaran güvenlik görevlisi Şükrü Turan, yolcu Ömer Senem tarafından darp edildi. Darp edildiği sırada kırılan gözlüğünün camlarının gözüne gelmesi sebebiyle tek gözünün görme yetisini kaybeden Turan, Senem'den şikayetçi oldu ancak gözaltına alınan Senem, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gözünden 3 defa ameliyat edilmesine rağmen görme yetisini kazanamayan 48 yaşındaki Turan, "Görme tekrar geri kazanılsın diye ameliyat yapmıyorlar. Göz bebeğinin estetik olarak yuvada durması için ameliyat yapıyorlar. Gözüm şu an görme yetisini kaybetti, gözüm görmüyor. Çalışmış olduğum kamu bankasındaki işimden de oldum. Ben şu an gözüm görmediği için hiçbir işe el atamıyorum, hiçbir iş yapamıyorum. Bir maskenin bedeli bir lira, bir göze bedel mi bu? Ben o arkadaşa bunu sormak istiyorum. Ben sadece kendisini maske takması konusunda uyardım. Ben iki tane aşı olduğum halde bu maskeyi takıyorsam herkes bu maskeyi takmak zorunda. Bunu kendisinin de düşünmesi lazım. O da sonuçta bir insan. Bu hastalık ona da bulaşabilir" ifadelerini kullandı.

Saldırgan Üniversite Sınavına Gireceği İçin Serbest Bırakıldı

Şükrü Turan'ın avukatı Mustafa Alpağut da, "Üniversite sınavına gireceğini söyleyen şüpheli serbest bırakılmıştır. Bu durum müvekkilimin bu süreçte çok büyük huzursuzluklar yaşamasına neden olmuştur. Müvekkilin gözünü kaybetmiş olmasına rağmen şüphelinin hala sokaklarda olması müvekkili büyük bir üzüntüye boğmuştur. Şüpheli netice sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama suçunu işlemiştir, bu suçu canavarca bir hisle işlemiş olmasından kaynaklı 8 yıldan daha aşağı bir ceza almayacağı Türk Ceza Kanunu'nda sabittir. Buna rağmen sadece üniversite sınavına girecek olması nedeniyle serbest bırakılması bizce hukuka aykırı bir durumdur" diyerek saldırgana gerekli cezanın verilmesini talep etti.

maske takmadığı için uyaran güvenlik görevlisi gözünü kaybetti şükrü turan ömer senem