Mazlum-Der: Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun İncelensin

TAKİP ET

Mazlum-Der, ''Ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesine dair kanun" olan 6284'ün incelenmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesi'nin ardından yeni bir tartışma konusu ortaya çıktı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der), İstanbul Sözleşmesi'nin feshini olumlu bulduklarını açıkladı.

Yazılı yapılan açıklamada "Toplumsal muhalefetin bir nebze de olsa ciddiye alınması anlamına da gelebilecek fesih iradesini olumlu bulduğumuzu ifade ederiz" denildi.

Mazlum-Der, "Ailenin korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" olan 6284'ün de gözden geçirilmesini istedi ve "Aileyle ilgili sorunların yegâne kaynağının İstanbul Sözleşmesi olmadığını, Tanzimat’tan bugüne gündeme gelen tepeden inme kanun ve uygulamalarla aile dahil bütün toplumsal kurumların temelden hasar gördüğünü hatırlatırız. Her alanda şiddetin önüne geçecek, gerekli istişare süreçlerine tabi tutulmuş, muhataplarıyla tartışılmış, toplumsal uzlaşmaya dayalı düzenlemeler yapılmasının ertelenemez bir sorumluluk olduğunu ifade ederiz'' dedi.

Mazlumder, İstanbul Sözleşmesi'nin 'hak ihlallerine neden olduğu' ve 'aile yapısına aykırılık teşkil ettiği' iddiasında bulundu. Ayrıca konuyla ilgili düzenlemelerin 'aile kurumu yeniden düşünülerek' yapılması gerektiğini ileri sürdü.

mazlum-der 6284 aile koruma kadına şiddet kanun istanbul sözleşmesi