Mbappe Şov Yaptı, PSG Camp Nou'da Farka Koştu: 4-1

TAKİP ET

PSG, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Barcelona'yı evinde 4-1 yenerek, 36 yıl sonra Camp Nou'da galibiyet alan ilk Fransız takımı oldu.

Barcelona'nın PSG'yi ağırladığı maçım 27. dakikasında Frenkie De Jong'un rakip ceza sahası içinde yerde kalmasıyla hakem penaltı noktasını gösterdi.  Topun başına geçen Lionel Messi, hem takımını öne geçiren gole hem de tarihe adını yazdırdı.

Arjantinli yıldız, bu golle beraber üst üste 17’nci Şampiyonlar Ligi sezonunda da gol atma başarısı gösteren efsane golcü Raul Gonzalez'in (1995-2011) rekorunu da egale etmiş oldu (2005-2021).

Fransız temsilcisinin bu gole cevabı ise gecikmedi; Kylian Mbappe (32).

İlk yarıda eşitlik bozulmazken 65. dakikada yeniden sahneye çıkan Mbappe, hem kendisinin hem takımının ikinci golünü kaydetti. 70. dakikada Leandro Paredes'in sol kanattan kullandığı duran topa iyi yükselerek kafayı vuran Moise Kean farkı üçe çıkardı. 85. dakikada yakalanan hızlı hücumda Julian Draxler'den aldığı pası iyi değerlendiren Kylian Mbappe, hat-trickini tamamlayarak maçın skorunu tayin etti: 4-1

Paris Saint-Germain bu galibiyetle, 1984 senesinden bu yana Camp Nou'da kazanan ilk Fransız ekibi olarak kayıtlara geçti.

İki takım, bu kez Paris Saint-Germain'in ev sahipliğinde 10 Mart 2021 Çarşamba günü TSİ 23.00'te karşı karşıya gelecek.

PSG Barcelona draxler Messi Mbappe gol maç futbol Fransız Camp nou