MEB'den Cağaloğlu Müdürü Cafer Koçyiğit'in 'Çocuk İstismarı' Paylaşımlarına Soruşturma

TAKİP ET

Millî Eğitim Bakanlığı, Cağaloğlu Anadolu Lisesi müdürü Cafer Koçyiğit'in cinsel istismar olayıyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımları hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Mürteci İsmailağa örgütüne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızını 6 yaşındayken Kadir İstekli adlı şahısla dini nikahla evlendirmek suretiyle zincirleme istismara bırakması olayı tüm Türkiye'de infial yaratmıştı

Ortaya çıkan skandal sonrasında mürteci örgütü korumak için Twitter'dan paylaşımda bulunan İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, "Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat:6) Bu ayet İman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Cafer Koçyiğit'in skandal sözlerine ilişkin “Kamuoyunda infiale neden olan bir kız çocuğunun evlendirilerek cinsel istismara maruz bırakıldığı haberleri üzerine İstanbul’da bir okul müdürünün sosyal medyadaki paylaşımları hakkında Bakanlığımızca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır." açıklamasını yaptı.

ismailağa hiranur vakfı çocuk istismarı meb cağaloğlu anadolu lisesi cafer koçyiğit