MEB Suriyelileri Entegre Etme Çalışmasına Başlamış: 1. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabında Suriyeli Bir Karakter Konuşturuldu

TAKİP ET

1. sınıf hayat bilgisi kitabında Suriyeli bir çocuk karakterin konuşturulduğu ortaya çıktı.

Türkiye salgın nedeniyle uzun süredir uzak kaldığı yüz yüze eğitime yeniden başlarken 1. sınıf hayat bilgisi kitabında Suriyeli bir karakterin konuşturulduğu ortaya çıktı.

Söz konusu 1. sınıf hayat bilgisinde konuşturulan Suriyeli karakter  "Selamün aleyküm. Ben Valaa. Türkiye'ye bu yıl, ailemle birlikte Suriye'den geldim. Türkçeyi yeni yeni öğreniyorum. Sizinle birlikte olmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullanıyor.

Olayın ortaya çıkması üzerine vatandaşlar Milli Eğitim Bakanlığı'nı Türk çocuklarına yönelik olarak Suriyeli propagandası yaptığı için eleştirirken, Suriyelilerin Türkiye'ye entegre edilmesine yönelik endişeleri körükledi.

Sığınmacılar Türkiye'ye ve Türk Kültürüne Entegre Olabilir mi?

Sığınmacıların Türkiye'ye entegre edilmesine yönelik tavsiyelerin Türk ülkesinin demografik yapısına karşı art niyet taşıdığı tartışılırken Tamga Türk sığınmacı ve yasa dışı göçmenlerin yalnızca bir hafta içerisinde işlediği suçları derlemişti.

Ankara Altındağ'da Suriyeliler 2 Türk gencini bıçaklamış ve birini öldürmüş, bunun üzerine başlayan olaylarda Suriyelilerin evlerine ve araçlarına saldırılmış, dükkanları yağmalanmıştı.

Bunun ardından ise Erdoğan, sosyal uyumu sağlayamayan Suriyelilerin geri gönderilmesi konusunda "Vatandaşlarımıza karşı sorumluluğumuzdur" demişti.

Bu da Oldu 1. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabında Suriyeli Bir Karakter Konuşturuldu meb entegrasyon