MEB'in 4-6 Yaş Kuran Kurslarından Haberi Yokmuş!

TAKİP ET

MEB ellerinde 4-6 yaş grubunun gittiği Kuran Kurslarına dair verilerin olmadığını açıkladı.

CHP Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a “2018-19, 2019-2020 dönemlerinde iller ve ilçeler bazında olmak üzere, 4-6 yaş Kuran kurslarının ve öğrencilerinin sayısı kaçtır?” sorusunu yöneltti.  Ancak bu soruya MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı’ndan, “Bakanlığımızda konuya ilişkin veri bulunmamaktadır” yanıtı geldi.

4-6 yaş arasındaki çocukları Diyanet'in eline bırakan ve denetleme yapmayan MEB'e tepki gösteren Bakan, “Dini eğitimde sorumluluk tamamıyla Diyanet’e bırakılmış. MEB, Kuran kurslarını denetleyemiyor. Bırakın denetlemeyi, ellerinde veri dahi yok” dedi.

MEB Denetim Yetkisini Kullanmıyor

Milli Eğitim Temel Kanunu’nun, “Resmi, özel ve gönüllü her kuruluşun eğitimle ilgili faaliyetleri, Milli Eğitim amaçlarına uygunluğu bakımından Milli Eğitim Bakanlığının denetimine tabidir” maddesine değinen Bakan, MEB’in Kuran kurslarındaki gözetim ve denetim yetkisini kullanamadığını belirterek, “İçeriğinden bağımsız olarak ifade etmek gerekirse dini eğitim çocuğun eğitim sürecinin içindedir ve toplumumuzun bazı kesimleri açısından öncelikli eğitim olarak değerlendirilir. Burada en önemli nokta denetim. Bir internet araması yaptığınızda karşınıza çıkan haberler, denetimin başta çocuğun güvenliği olmak üzere ne kadar hayati olduğunu gözler önüne seriyor. Bu noktada dini eğitimde sorumluluk tamamen Diyanet’e bırakılmış. Müzik, resim gibi kursları, hatta sürücü kurslarını dahi denetleyen MEB, Kuran kurslarını denetleyemiyor. Bırakın denetlemeyi, ellerinde veri dahi yok. MEB, bir başka devlet kurumu ile olsa da sorumluluğun bölünüp devredileceği bir makam değildir. Burada denetlenecek olan hepimizin geleceğidir. Bakanlığı çocuklara, velilere, topluma, kanunlara ve Anayasa’ya karşı sorumlu davranmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

 

meb milli eğitim bakanlığı kuran kursları 4 6 yaş denetim murat bakan ziya selçuk