MEB'in Kadrolu Çalışanı Çıkan A Haber Muhabiri Hakkında Soruşturma

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Akşener'e organize biçimde soru sorduran ve kadrolu MEB çalışanı olduğu ortaya çıkan A Haber muhabiri Fırat Öztürk hakkında soruşturma başlatıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Elazığ ziyaretinde organize biçimde soru sordurulduğu ortaya çıkmıştı. Ortaya çıkan görüntülerde bir A Haber muhabirinin soru soracak kişiye talimatlar verdiği duyuluyordu.

Görüntülerdeki şahsın A Haber Elazığ Bölge Müdürü ve muhabiri Fırat Öztürk olduğu ortaya çıktı. Olayı ortaya çıkaran gazeteci Metin Cihan, kendisine gelen bir mesajı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın belgelerini paylaştı.

Cihan'a gelen bir mesajda, Akşener'e soru sorduran muhabir hakkında "Metin bey bu muhabir Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kadrolu memur. Ama tek işi A Haber muhabirliği yapmak. Bir gün işe gittiği yok. Memurların televizyona çıkması, demeç vermesi, başka bir işte çalışması, iş yeri açması, siyasi partiye üye olması yasakken bu adam elinde mikrofon sürekli geziyor dolaşıyor. Bilgilerinize sunuyorum. İsmi Fırat Öztürk" ifadeleri kullanılıyor.

Bunun yanında Cihan'a gelen belgelerde Fırat Öztürk isimli A Haber muhabirinin kadrolu Milli Eğtiim Bakanlığı çalışanı olduğu görülüyor. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Fırat Öztürk hakkında soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Metin Cihan'ın yayımladığı belgeler şu şekilde:

MEB'in Kadrolu Çalışanı Çıkan A Haber Muhabiri Hakkında Soruşturma akşener'e provokasyon