Meclis Başkanı'nın Talimatıyla Meclis'e Girmek İsteyen Vekillerin Aracı Aranmaya Başladı

TAKİP ET

CHP Ankara Milletvekili Emir, Başkan Şentop'un TBMM kapısında görevli polislere milletvekillerinin araçlarının aranması yönünde talimat verdiğini duyurdu.

'İlklerin partisi' olmakla övünen AKP, bir ilke daha imza atarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarihinde görülmemiş bir uygulamayı hayata geçirdi.

AKP'li TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'nin girişinde milletin vekil tayin ettiği milletvekillerinin araçlarının aranması yönünde görevli polislere talimat verdi. Skandal uygulama CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in görevli polis ile arasında geçen tartışmayı cep telefonuyla kayıt altına alıp sosyal medya hesabı üzerinden paylaşması ile ortaya çıktı. 

CHP'li Emir tarafından yayımlanan görüntülerde Emir'i aracının aranmasına izin vermediği gerekçesiyle TBMM'ye sokmayan polisin Ankara Milletvekiline 'Günün öneminden dolayı' kendisini içeri almadığını söylediği görülüyor. Emir, günün öneminin ne olduğunu sorunca bir cevap veremeyen polis memuru, önce amirinin gelip konuyu izah edeceğini dile getiriyor, akabinde ise Emir'e kendisini bu şekilde kayıt altına alamayacağını söylüyor. Tartışma devam ederken polis, bu talimatın hukuksuz olduğunu vurgulayan CHP'li Emir'e 'Sayın Meclis Başkanımızı arayabilirsiniz' şeklinde yanıt veriyor.

Murat Emir, söz konusu skandal görüntüleri, sosyal medya hesabı üzerinden "Meclis başkanı polise milletvekillerinin aracı aranmadan Meclis’e alınmaması talimatını vermiş. Anayasayı ve dokunulmazlığım olduğunu bildiğine göre milli iradeye karşı darbe girişiminde sanırım. Bilsin ki 15 Temmuz’da bu Meclis’e girdim. Hukuksuzluğa pabuç bırakmayız" notunu düşerek paylaştı.

murat emir ankara milletvekili chp tbmm akp ilklerin partisi polise talimat mustafa şentop tbmm başkanı milletvekillerinin aracı aranıyor