Meclis'te Yeni Dönemin İlk Gerginliği AKP ve İYİ Parti Arasında Yaşandı

TAKİP ET

28.Dönemin ilk gerginliği AKP Milletvekili İsmail Emrah Karayel ve İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez arasında yaşandı.

28.Dönemin ilk gerginliği TBMM Genel Kurulu'nda AKP İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel ve İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez arasında yaşandı.

CHP’nin vize ret oranlarındaki artışın araştırılması önergesiyle ilgili grup önerisinin görüşmeleri esnasında, Turhan Çömez’in İYİ Parti grubu adına CHP’nin grup önerisi üzerine yaptığı konuşmanın ardından kürsüye gelen AKP’li Karayel, “Kürsüye çıkıp yurt dışına çıkanlardan bahsettiniz. Bu kürsüde yurt dışında dolaşıp buraya gelen ve bu kürsüye çıkanları da gördük. Bu Meclis’te ülkesinden kaçıp yurt dışında dolaşıp şimdi milletvekili olduğu için buraya çıkanlar var”  ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Turhan Çömez, ayağa kalkarak Karayel’e tepki gösterirken karşılıklı sözlü atışma yaşandı. Çömez’in yerinden“Utanın utanın, zalimsiniz”  çıkışı üzerine Karayel, “Otur yerine otur, demokrasi bu değil. Çıkıp kaçarken düşünecektin. Şimdi nasıl geldin buraya? Çıktın buraya artistlik yapıyorsun. Oraya çıkıp millete parmak sallamak kolay, sende dönüp dolaşıp bu memlekete geldin” şeklinde konuştu.

Gerginliğin yatışmaması üzerine Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ birleşime 10 dakika ara verdi.

akp akparti iyi parti ismail emrah karayel turhan çömez 28.dönem tbmm gerginlik genel kurul tbmm genel kurulu chp soru önerisi araştırma önergesi vize vize ret