Meclis'teki Tartışmada AKP'li Vekiller Hayat Pahalılığıyla Dalga Geçti

TAKİP ET

AKP'li milletvekilleri TBMM'deki tartışmada hayat pahalılığı ile dalga geçti.

BirGün'ün haberine göre TBMM'de hayat pahalılığı tartışıldığı esnada AKP'li Milletvekili Bülent Tüfenkçi, bir marulun 23 lira olmasına ilişkin “Doğru, para ediyor işte” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 6 Nisan'da yapılan tartışmada CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, "Enflasyon dün açıklandı, yüzde 61; ENAG’a göre yüzde 142, sokağa çıktığınızda ise daha felaket" dedi ve fiyatları süratle yükselen ürünleri sıraladı. Öğrenciler için boş dürüm satılmaya başlandığını belirten Erkan aydın, pazardaki fiyatları saymaya başlayarak "Biber, tek bir biber, kıl biber, arkadaşlar, kilosu 80 lira. Altınla yarışıyor, 80 lira, 80. Peki, tanesi kaç para? Hemen bakalım" deyince AKP'li Polat Türkmen "İlk defa duyuyorum" dedi.

CHP'li Erkan Aydın ise Türkmen'e "Bak, ilk defa duyuyor" dedi ve "Sayın Vekil, sizi şöyle bir çarşıya, pazara davet ediyoruz, ilk defa duymayın; halkı bir gezin, görün. Tanesi 3 lira 22 kuruş, işte, kıl biber" diye konuştu. 

"Turpun büyüğü heybede" diyen Aydın, "Bakın, şu gördüğünüz marul, tek bir adet marul 23 lira, 23!" deyince AKP'li Bülent Tüfekçi, "Doğru, para ediyor işte" diye dalga geçti.

meclis tbmm tartışma akpli vekiller polat türkmen bülent tüfekçi akp hayat pahalılığı