Medvedev: Kazakistan'da Ruslara Soykırım Yapılıyor, Buna Göz Yummayacağız

TAKİP ET

Rus diktatörü Vladimir Putin'e en yakın isimlerden Medvedev Kazakistan'ı hedef aldı.

Kazakistan basınında yer alan haberlere göre Rusya diktatörü Vladimir Putin'e en yakın isimlerden olan Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Kazakistan'da Ruslara soykırım yapıldığını iddia etti.

Sosyal medya platformu VK üzerinden yayımladığı mesajında "Büyük ve güçlü Sovyetler Birliği'nde yaşayan tüm halkların yeniden dostluk ve barış içinde yaşayacağından kimsenin şüphesi olmasın" diyen Medvedev, SSCB'nin dağılışı için "Doksanların başında yaşanan ölümcül hata" ifadesini kullandı.

"Kiev'i ve Tüm Küçük Rusya Topraklarını Kurtardıktan Sonra..."

Rusya'nın "zaten bu yolda ilerlemeye başladığını" belirten Medvedev "Kiev'in ve Küçük Rusya'nın tüm topraklarının, uydurdukları Ukraynacılık propagandası yapan milliyetçi çetelerden kurtardıktan sonra Rusya, tıpkı bin yıl önce olduğu gibi bir kez daha birleşik, güçlü ve yenilmez hale gelecektir. Bundan sonra Slav halkının önderliğindeki Moskova'nın tek eli altında, sınırları olmayan anavatanımızı yeniden diriltmek için bir sonraki sefere başlayacağız" dedi.

"Kazakistan'da Ruslara Soykırım Yapılıyor, Buna Göz Yummayacağız"

"Atalarının yüzyıllar boyunca kanlarıyla suladığı toprakları kimseye teslim etmeyeceklerini" belirten Medvedev, Kazakistan'ın yapay bir devlet olduğunu söyledi. Kazakistan topraklarının Almatı'ya kadar Rus toprağı olduğunu söyleme cüreti gösteren Medvedev, "Bu yüzyılda Kazakistan makamları, Rus soykırımı olarak nitelendirilebilecek şekilde çeşitli etnik grupları ülke içinde yeniden yerleştirme girişimleri uygulamaya başladı. Buna göz yummayacağız" ifadelerini kullandı.

Medvedev'in sosyal medya paylaşımı bir süre sonra silindi. Çeviri: TamgaTürk

medvedev kazakistan ruslara rusya soykırım yapılıyor buna göz yummayacağız