Mehdiliğini Reddeden Tarikat Üyesini Öldürdü: Şeytan Olduğu İçin Benimle Dövüşmek Zorundaydı

TAKİP ET

Erdoğan Kösepınar isimli şahıs, Murat Cura'yı "mehdiliğini kabul etmediği için" öldürdüğünü itiraf etti.

Geçtimiz yıl 14 Ekim'de Zonguldak Çaycuma'nın Kayıkçılar ilçesinde meyddana gelen olayda, Erdoğan Kösepınar (55) isimli şahıs Murat Cura'ya (67) saldırdı.

Cura'nın evinin önünde gerçekleşen olayda Erdoğan Kösepınar'ın tabancasından çıkan 9 kurşun Cura'ya isabet etti.

Olayın ardından jandarmaya teslim olan Kösepınar hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Kösepınar'ın kendisini mehdi ilan ettiği ve Murat Cura'yı mehdiliğini kabul etmediği için öldürdüğü ifade edilirken Kösepınar, Cura için "şeytan" nitelemesini yaptığı belirtildi.

Şeytan Olduğu İçin Benimle Dövüşmek Zorundaydı

Murat Cura'yı 27 yıldır tanıdığını ve aynı tarikatın mensupları olduğunu belirten Kösepınar, şeyhlerinin ölümü sonrasında "mânâdan gelen seslerin" kendisinin hadisi şeriflerde haber verilen mehdi olduğunu müjdelediğini söyleyerek "Tarikatta bulunan kişiler bana tabi olduklarını söylediler. Ancak Murat Cura mehdiliğimi kabul etmedi. Diğer üyeleri yanına çekerek beni tarikatın dışına itti. Aynı zamanda şeytani yönü sebebiyle sürekli zahmet çektirerek beni öldürmeye çalışır şekilde ruhuma sürekli acılar, ızdıraplar gönderiyordu. Tarikatın diğer üyeleri de Allah'ı inkar ederek Cura ve şeytanlarına tabi oldular. Ben de onu öldürmek zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.

Kösepınar saldırı anını ise şöyle anlattı:

"Olay günü evine gittim. Zile bastım ancak kimse çıkmadı. Evde olduğunu anladım. Çıkması için beklemeye başladım. Murat Cura şeytan olduğu için benimle dövüşmek zorundaydı. Ben de dövüşün bitmesi için onu öldürmek zorundaydım. Kendisinin aşağı inmesiyle hiç düşünmeden cebimdeki silahı çıkararak öldürme kastıyla ateş ettim. Vurduktan sonra dünden bugüne içimde bir huzur var. Rahatlamış hissediyorum."

Mehdiliğini Reddeden Tarikat Üyesini Öldürdü Şeytan Olduğu İçin Benimle Dövüşmek Zorundaydı