Mehmet Ağar: Fetullah Gülen'e Olan Ziyaretimden Devletin Haberi Vardır

TAKİP ET

Son günlerde gündemden düşmeyen Mehmet Ağar, Mübazir Gurbanoğlu ile birlikte terör örgütü lideri Fetullah Gülen'i ziyaret etmesi konusunda açıklamada bulundu.

Son dönemde organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in videosuyla gündeme gelen ve ardından gazeteci Saygı Öztürk'e verdiği röportajla yeni iddiaların ortaya atılmasına sebep olan Mehmet Ağar, Sözcü TV'de Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtladı.

Aktaş'ın "Marina ie ilgili biz burada olmasak buraya mafya çökerdi ifadeniz hakkında ne söylemek istersiniz" sorusuna Ağar, "Bütün eleştirilere hak veriyorum. Bir sürçü lisan söz konusu. Emniyet mensupları çok nadide ve değerli arkadaşlarımız. Organize suç örgütlerine nefes aldırmıyorlar. Dolayısıyla bu tabiri kullanmam yanlıştır. Bütün meslektaşlarımdan özür diliyorum. Özellikle sayın İçişleri Bakanı'nı takdirle takip ediyorum. Fevkalade bir görev sürecini devam ettiriyor. Devlet her konuda vaziyete hakim. Mutlak şekilde adaletin tesisi konusunda gayretli. Bir anlık kızgınlıkla ağzımdan çıktı. Sonra ben de rahatsız oldum. Buradaki kusur benim" cevabını verdi.

"Marina meselesinde görevi kabul etmeniz çerçevesinde şöyle bir ifade kullandınız: 'bir devlet başkanı rica etti ben de kabul ettim'. Bu konu hakkında ne söylemek istersiniz" sorusuna da cevap veren Ağar "Orada bir yanlış anlaşılma olmuş. Ben görevden ayrılalı 25 sene olmuş. Bazı büyük holdingler de görevler teklif etti hiçbirini kabul etmedim etmem de. Ancak burada benim söylediğim iki devlet başkanımız; Cumhurbaşkanımız ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı arasında kardeşlik ilişkisi var. İki ülke arasında kardeşlik var. Türkiye - Azerbaycan kardeşliğini güçlendirecek şekilde marina sahiplerinin ricası üzerine bu görevi kabul ettim. Bunun sebebi de Türkiye -Azerbaycan kardeşliğinin pekişmesidir. Devlet başkanı ricası söz konusu değil" dedi.

"Mübazir Gurbanoğlu ile Fetullah Gülen'i ziyarete gittiğiniz ifadeleri yer aldı. Siz mi götürdünüz onu Fetullah Gülen'e" sorusuna ise "Şu kadarını söylemek zorundayım. Kendisi defalarca oraya gitmiştir, bunu herkes bilir. Bir seferinde beraber gittik benim gidiş gelişimden de devletin bilgisi vardır" cevabını veren Ağar, "Bugün hapis hayatında cevap verme imkanı olmayan birine fazla bir şey söylemem. İleride cevap vermek imkanı olursa bunlar konuşulur" diyerek konuyu kapattı.

mehmet ağar mübazir gurbanoğlu fetullah gülen devletin bilgisi vardır sözcü açıklama cevap soru süleyman soylu içişleri bakanı marina sedat peker devletin bilgisi vardır ziyaretimden gülene ziyaret ziyaret