Mehmet Ali Çelebi Cumhur İttifakı'ndan Yana Olduğunu Açıkladı: 'AKP'ye Geçecek'

TAKİP ET

Memleket Partisi'nden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Al Çelebi, Cumhur İttifakı'ndan yana olduğunu açıkladı.

CHP'den istifa ederek Muharrem İnce önderliğinde Memleket Partisi'ni kuran ve sonunda Memleket Partisi'nden de istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Cumhur İttifakı'ndan yana olduğunu açıkladı.

Kısa bir süre önce İYİ Parti'den istifa ederek AKP'ye geçen Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ile poz veren Çelebi, "Asker kökenli bir vekilim. Silahlı Kuvvetlerimizin namuslu ellerinde yetiştim.Birçok devre arkadaşım şehit oldu.40bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Sìyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!" açıklamasıyla Cumhur İttifakı'ndan yana olduğunu açıkça ilan etti.

"Ekim Ayında AKP'ye Geçecek"

Korkusuz yazarı gazeteci Barış Yarkadaş, Çelebi'nin yakında AKP'ye geçeceğini öne sürdü. "CHP’den Memleket Partisi’ne geçen oradan da istifa eden Mehmet Ali Çelebi AKP’ye geçecek" diyen Yarkadaş, Çelebi'nin Ekim ayında AKP'ye geçeceğini söyledi. Çelebi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda altılı masada yer alan DEVA Partisi'nin lideri Ali Babacan'a ve benzerlerine karşı mücadelesini sürdüreceğini vurguladı. Bunun ardından yaptığı paylaşımlarında "Milli Birlik" vurgusu yaparak AKP diskuruna uygun biçimde Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana en ciddi "egemenlik mücadelesini" verdiğini savunan Çelebi, şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan Övgüsü

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurtuluş Savaşından sonraki en ciddi ve çok cepheli EGEMENLİK Mücadelesini vermektedir.
-PKK-FETÖ ile kararlı mücadele şarttır.
-Terör devletine müsaade edilemez, Mavi vatanda oldu bitti yapılamaz.

'MİLLİ BİRLİK' şarttır. Buna her türlü katkıyı sunarım.

Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma:

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz’da direnmese ben dahil kumpaslarda yargılanan istisnasız herkes, ölüm listelerindeki Türkiye’nin binlerce önemli ismi bugün hayatta olmayacaktı.Hepimiz katledilmiştik."

Altılı Masaya 20 Soru

Çelebi bunun ardından "Altılı masanın aylardır cevaplayamadığı 20 soru" notuyla bazı  sorular paylaştı. Çelebi bu paylaşımına "Takım tutma değil ilke tutma zamanıdır. Aslolan devlettir, millettir!" notunu düştü.

mehmet ali çelebi cumhur ittifakı yana olduğunu açıkladı akp geçecek ekim ayında memleket partisi izmir milletvekili