Mehmet Ali Kulat: CHP, Mart 2022'de Birinci Parti Olabilir

TAKİP ET

Kamuoyu araştırmacısı Mehmet Ali Kulat, dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

AKP'nin oylarının yüzde 30'un altına düştüğünü belirten MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, zamların vatandaşın oy tercihlerini etkilediğini belirterek "Kasım sonu itibarıyla yüzde 30'un altına inen oy oranı... Aralık sonu açıklanan asgari ücret ve dövizi frenleme algısıyla 0.8 puanlık yükseliş ile yeniden 30'a çıkmıştı. Bu haliyle teşkilatın yeni bir motivasyon yakalama gayreti son zamlar ve zamların zamanlaması ile sıfırlandı" dedi.

Kimliksel gerilim nedeniyle CHP'ye oy geçişi olmadığını ancak AKP ve MHP'deki büyük düşüş nedeniyle CHP'nin oylarında göreceli bir yükseliş oluştuğunu belirten Kulat, bu "oy koruma eğilimi"nin sürmesi halinde CHP'nin Mart 2022'de birinci parti olacağını söyledi.

Yükselme eğilimi en istikrarlı durumda olan partinin İYİ Parti olduğunu belirten Kulat, "Zaman zaman duraksama olsa da son 2 yılda hemen her ay yükseliş kaydetti. İktidar dolmuşundan inen her dört yolcudan ikisi durakta arkadan gelen yeni bir AKP dolmuşu yerine İYİ Parti otobüsünü tercih etti" diye konuştu.

Bunun yanı sıra Kulat, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Türkiye Değişim Partisi, Yeniden Refah Partisi gibi iktidardan oy alma potansiyeli olan partilerin siyaseti şekillendireceğini söyledi.

kemal kılıçdaroğlu meral akşener mak anket chp iyi parti