Mehmet Ali Kulat'tan Anket Açıklaması: Muhalefet İlk Kez Seçimi Kazanmaya Bu Kadar Yakın

TAKİP ET

MAK Araştırma ve Danışmanlık Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat, Saadet Partisi Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada "Muhalefet ilk kez seçimi kazanmaya bu kadar yakın" dedi.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerinde ittifak kuran CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde bir araya geldi.

Saadet Partisi Genel Merkezi önünde Halk TV'ye açıklamalarda bulunan MAK Araştırma ve Danışmanlık Şirketii Başkanı Mehmet Ali Kulat, her ay yaptığı toplantılarla altılı masanın dağılmayacağının kesin bir şekilde anlaşıldığını ve bu durumun seçmene bir umut olarak göründüğünü söyledi.

AKP'deki Her 3 Seçmenden Biri Muhalefete Geçti

Cumhur İttifakı'nın her üç seçmeninden birini kaybettiğini belirten Mehmet Ali Kulat şu ifadeleri kullandı:

"2022 yılında yaptığımız tüm araştırmalarda 24 Haziran seçimlerinde yüzde 42,5 olan AKP'nin şu anda 30'un altına indiğini görüyoruz. Bunun anlamı şu: 3 seçmenin 1'inden de fazlası AKP ile yollarını ayırmış görünüyor. Bu durum MHP için de geçerli. MHP yüzde 11, yüzde 11,5 civarındaki oy oranından en iyi ihtimalle yüzde 8 bandında kendisini gösteriyor.

Cumhur İttifakı'ndan Kopan Seçmenin Yarısı İYİ Parti'ye Gidiyor

Peki bu seçmen nereye gidiyor? Bu seçmenin yaklaşık yarısının İYİ Parti'ye gittiğini görüyoruz. İYİ Parti'de bu yüzden ciddi bir yükseliş hissediliyor. Ayrıca DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nde yükseliş görülüyor. Bunun dışında Zafer Partisi gibi, Bağımsız Türkiye Partisi gibi şimdilerde az az da olsa görülmeye başlanan partilerin de ciddi oranda Cumhur İttifakı'ndan oy aldığını görüyoruz.

 

Cumhur İttifakı Her Tarafa Kan Veriyor

Şu anda Cumhur İttifakı bileşenleri her tarafa kan verebilen '0 rh +' grubu gibi davranıyorlar. Millet İttifakı bileşenleri de her taraftan oy alıyorlar. 

Kürt Seçmen Kendini AKP'de Kamufle Ediyor

Ayrıca bir detay var. Kentte yaşayan HDP'li Kürt seçmen türlü endişelerinden dolayı kendilerini iktidar içinde kamufle ediyor, en az yüzde 2 civarında bir grup. 

HDP'deki Emanet Oylar CHP'ye Dönüyor 

Bir de barajın yüzde 7'ye düşmesiyle birlikte HDP'deki emanet CHP oylarının CHP'ye geri döndüğünü görüyoruz. CHP'deki yükselişin en belirgin sebebinin bu olduğu kanaatindeyiz."

mehmet ali kulat mak danışmanlık araştırma anket açıklaması muhalefet ilk kez seçimi kazanmaya bu kadar yakın