Mehmet Barlas: 'Bir El', Rusya-Ukrayna Savaşının Uzaması İçin Her Şeyi Yapıyor

TAKİP ET

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas Rusya'yı Vladimir Putin'in gözlerini yaşartacak bir gayretle savundu. Rus diktatörü Putin mütemadiyen nükleer silah kullanma tehdidinde bulunurken Barlas, "Amerika'nın nükleer kodlarının kimin elinde olduğunu görünce, hakikaten dünya için endişe etmemek mümkün değil" dedi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, bugünkü köşe yazısında Rusya'yı Putin'in bile gözlerini yaşartacak bir gayretle savundu.

Ukrayna'nın Rus işgali altındaki topraklarında düzenlenen sözde referandumları aklamaya çalışan Barlas, "Ukrayna'daki referandum sonuçlandı. Bugün Rusya Devlet Başkanı Putin, dört eyaletin Rusya'ya ilhak edildiğini açıklayacak. Ancak Ukraynalılar çok öfkeli. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, yeni bir saldırıya hazırlanacaklarını söyledi. Fakat çok daha dramatik bir gelişme oldu. Avrupa ile Rusya'nın enerji boru hatları bir sabotajla bombalandı ve işlemez hale getirildi. Bu hatlardan zaten gaz akışı yoktu, ancak Rusya ile Avrupa'nın uzlaşması durumunda bakım devam edecekti. Bu ihtimal artık sonsuza kadar yok. Yani 'bir el', bu savaşın uzaması için her şeyi yapıyor" dedi.

ABD 'Olağan Şüpheli', Ukrayna 'Tetikçi'

Saldırıya ilişkin ABD'yi "olağan şüpheli" ve Ukrayna'yı da "tetikçi" ilan eden Barlas, "Rusya'nın kendi hattını bombalaması için hiçbir sebep yok. Zaten vanalar kendinde. Burada tabii "asıl saldırıya uğrayan Avrupa'nın sessizliği" çok ibret verici. Avrupa uzun yıllar sürecek bir karanlığa gömülüyor ve buna itiraz edebilen tek ülke yok. Normal şartlarda savaş sebebi veya savaş suçu sayılması gereken böyle bir terörist eylemi Avrupa görmezlikten gelmeyi tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

"Amerika'nın Nükleer Kodlarının Kimin Elinde Olduğunu Görünce Endişe Etmemek Mümkün Değil"

Barlas yazısında "Bütün bunları Avrupa'nın başına çorap gibi ören de Amerika'nın 78 yaşındaki başkanı Biden. Biden dün yine akıl sağlığından kuşku duyulacak bir davranışta bulundu; konuşma yaparken hayatta olmayan ve yakın geçmişte vefat eden bir politikacıya hitap etti. Başka bir konuşmasında ise kasırgalara karşı insanların aşılanmasını önerdi. Avrupa'nın kimin sözüyle hareket ettiğini, Amerika'nın nükleer kodlarının kimin elinde olduğunu görünce, hakikaten dünya için endişe etmemek mümkün" ifadelerini kullandı.

Putin henüz birkaç gün önce ülkesinde seferberlik ilan ederken Batı ülkelerini nükleer silahla tehdit etmişti.

Rus Diktatörü Vladimir Putin, Rusya'da Seferberlik İlan Etti

mehmet barlas bir el rusya ukrayna savaşının uzaması için her şeyi yapıyor abd nükleer