Mehmet Barlas Bugünün En Aktif Kemalistini Açıkladı: Tayyip Erdoğan

TAKİP ET

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, bugünkü yazısıyla şaşkınlık yarattı.

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, bugün yayımlanan yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı "en aktif Kemalist" ilan etti.

Yazısında 30 Ağustos'ta kazanılan zaferin önemine değinen Barlas, "Eğer 30 Ağustos zaferimiz olmasaydı biz Türkler, yeniden Asya yollarına düşebilirdik" dedi.

"Atatürk'ün Gerçekleşen Rüyası" başlıklı bölümde Atatürk'e ve İnönü'ye "iki ayyaş" diyen Erdoğan'ı Atatürk üzerinden övmeye kalkan Barlas yazısında "Bugün bilinçsiz birileri, 30 Ağustos'u bugünün Türkiye'sine karşı ve Atatürk'ü kullanarak işlemeye çalışıyorlar. Oysa bugünkü Türkiye, Atatürk'ün rüyalarında gördüğü büyük Türkiye'nin bir yansımasıdır. Altyapısı, üstyapısı tamamlanmış ciddi bir orta sınıfı olan yerleşik bir ülkedir" dedi.

Yazısında "Bu Atatürk'ün antitezi değil, Atatürk'ün gerçekleşen rüyasıdır. Atatürk vefat ettiğinden bu yana yönetime geçen cumhurbaşkanlarının ülkeye yaptıkları hizmetleri bir karşılaştırın, ne demek istediğimi anlarsınız..." diyen Barlas, "Ve günün en aktif Kemalist'inin, Tayyip Erdoğan olduğunu görürsünüz" ifadelerini kullandı.

Mehmet Barlas Bugünün En Aktif Kemalistini Açıkladı Tayyip Erdoğan