Mehmet Barlas: Muhalefet Anlamsız Mitinglerle Vakit Kaybediyor

TAKİP ET

Yandaş yazarların piri Mehmet Barlas, muhalefetin yaptığı mitingleri "anlamsız" olarak niteledi.

Sabah'taki köşesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın BAE ile ilişkileri düzeltme girişimlerini ve Katar'a ziyaretini öven Mehmet Barlas, "Türkçe konuşan devletler" diye nitelediği Türk cumhuriyetleri ile geliştirilen ilişkileri de hatırlatarak "Siyaset böyle bir şey. Eğer siyaseti ciddiye alıyorsanız ve iktidar olmayı 'iş yapmanın' ön şartı olarak görüyorsanız şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu yapıyor. Attığı her adım, Türkiye'nin geleceğine ekonomik ya da siyasal olarak önemli katkılar sağlıyor. Buna karşı muhalefet, anlamsız mitingler ve sonu gelmeyen pazarlıklarla sadece vakit kaybediyor" dedi.

"Ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türk dış politikasının geleceğine ilişkin hangi görüşe sahip olduğunu açıkçası bilmiyoruz. Amerika'nın Türkiye'yi hedef alan komploları ve Suriye'nin Hatay üzerindeki rüyaları, acaba Cumhuriyet Halk Partisi'ni ne kadar ilgilendiriyor?" diyen Barlas yazısında "Ya da PKK/PYD ve FETÖ, Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleceğinde ne şekilde görülmekte? Örneğin, HDP'nin kapatılması anlaşıldığı kadarıyla bir an meselesi. Savcılık görüşünü açıkladı. Anayasa Mahkemesi bir anda karar verebilir, ancak Cumhuriyet Halk Partisi için HDP en güçlü sığınak" ifadelerini kullandı.

CHP, Mersin'deki mitingi düzenleme kararını AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kötü yönetimi sonucu Türk lirasının 3 ayda yüzde 57'ye yakın değer kaybı yaşaması sonrasında erken seçim çağrılarının kulak ardı edilmesi üzerine almıştı.

Kılıçdaroğlu Mersin Mitingi'nde Konuşuyor

mehmet barlas muhalefet anlamsız mitinglerle vakit kaybediyor