Mehmet Barlas: Ukrayna, Rusya Nükleer Silah Kullansın Diye Elinden Geleni Yapıyor

TAKİP ET

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Rusçu propagandaya devam ediyor. Barlas, Ukrayna'nın Rusya nükleer silah kullansın diye tahrik ettiğini savundu.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Rus propagandasına devam ediyor. Barlas, Rus işgaline direnen Ukrayna'nın Putin rejimini nükleer silah kullanmaya zorladığını savundu.

"Ukrayna, Rusya Nükleer Kullansın Diye Elinden Geleni Yapıyor"

"Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş çok dramatik bir noktaya geldi" diyerek Rusya'nın işgal ettiği Kırım'da yasa dışı olarak inşa ettiği Kerç Köprüsü'nün Ukrayna tarafından havaya uçurulduğunu hatırlatan Barlas, "Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Ukrayna'nın savaşı kaybetmesi durumunda 3. Dünya Savaşı'nın başlayacağını söyledi. Belli ki Ukrayna tarafı, Rusya nükleer silah kullansın diye elinden geleni yapıyor. Bir nükleer savaşın sonuçlarını hiç düşünmeden" dedi.

"Rusya'da Öfkeden Başka Bir Görüntü Yok" 

"Komedyen" dediği Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky'nin "artık trajedi oynadığını" ve "Ben yandım bütün dünya da yansın" dediğini öne süren Barlas, "Şu anda Rusya'da ise öfkeden başka bir görüntü yok. Bu arada Putin, bir kararname ile Exxon'un işlettiği Sakhalin petrol çıkartma bölgesine el koydu. Bir yandan da Rus ordusunun bölgeye doğru mobilizasyonu hızla devam ediyor. Savaştan daha çok bir terör çatışmasına dönen Ukrayna krizi, bu kış da gündemin baş sırasında olacak. Tabi bunun bir maaliyeti olacak. Sadece Rusya ve Ukrayna için değil. Avrupa da bu savaşta büyük bedel ödedi, ödüyor ve ödemeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Muhammed Âkif'in Özel Haberi | Türkiye'deki Rus Propagandacıları Dosyasını Açıyoruz: Aydınlık

mehmet barlas ukrayna rusya nükleer silah kullansın dye diye elinden geleni yapıyor